Съперничещи си фракции се сблъскаха в столицата на Либия в

...
Съперничещи си фракции се сблъскаха в столицата на Либия в
Коментари Харесай

Смъртоносни сблъсъци избухнаха в Триполи, породиха страхове от по-мащабна война в Либия

Съперничещи си фракции се сблъскаха в столицата на Либия в събота в най-тежките боеве там от две години насам.
Министерството на опазването на здравето на държавното управление на Триполи удостовери, че починалите са 12 души, а 87 са ранени. Не е конкретизиран броят на цивилните, които са потърпевши.
Има заплаха продължителните боеве в града за надзор над държавното управление да хвърлят Либия още веднъж в пълномащабна война след две години относителен мир, който докара до несполучлив политически развой, ориентиран към осъществяване на национални избори.
Борбата за властта в Либия опълчва основаното в Триполи Правителство на националното единение (GNU) под управлението на Абдулхамид ал-Дбейба и съперническа администрация под управлението на Фатхи Башага, която е подкрепена от основания в източната част парламент.
Сблъсъците избухнали през нощта, когато една от главните групи в Триполи нападнала база, държана от друга, което е довело до часове на пукотевица и гърмежи.
Боевете се засилили по-късно в събота сутринта с огън с тежки картечници и минохвъргачки, ситуирани в разнообразни централни региони. Стълбове черен пушек се виждат над силуета на Триполи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР