Съотношението в продажбите ще достигне 2:1 през 2024 г.Съотношението в

...
Съотношението в продажбите ще достигне 2:1 през 2024 г.Съотношението в
Коментари Харесай

Лаптопите с превес над настолните РС в гейминга

Съотношението в продажбите ще доближи 2:1 през 2024 година

Съотношението в продажбите на гейминг преносими компютри и десктопи е 3:2 сега
(снимка: CC0 Public Domain)

Продажбите на компютри за игри в района на Европа, Близкия изток и Африка (EMEA) ще набъбнат през второто тримесечие, като преносимите компютри имат превес над настолните районен съд, сочи разбор на IDC.

Пазарът на геймърски компютри в EMEA през първото тримесечие са намалели с 2,7% на годишна база и възлизат на 1,6 милиона броя. Но през настоящото второ тримесечие се чака растеж от 10,6%, съгласно прогнозата на IDC.

Втората половина на годината се обрисува слаба и като цяло IDC чака спад от 2,4% за 2020 година В дълготраен проект обаче пазарът на геймърски компютри ще пораства, има вяра анализаторската компания.
още по тематиката
По-точно, през 2024 година се чака да бъдат доставени 8,1 милиона геймърски компютри на международния пазар, което подхожда на средногодишен растеж от 4,1% за обсъждания интервал.

Що се отнася до разпределението на пазара сред настолни и мобилни компютри, тази година ще бъдат доставени 2,666 милиона десктоп районен съд и 4,202 милиона мобилни компютри, т.е. съотношението ще е почти 2:3.

Очакванията са през 2024 година да бъдат доставени 2 696 милиона настолни компютри и 5 390 милиона преносими компютри за игри. С други думи, преносимите компютри ще обезпечат растеж на целия пазар, а съотношението настолни-мобилни районен съд ще доближи 1:2.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР