Съоснователят на стрийминг платформата Spotify Даниел Ек е решил да

...
Съоснователят на стрийминг платформата Spotify Даниел Ек е решил да
Коментари Харесай

Основателят на Spotify има €3,7 милиарда и сега дава €1 милиард от тях за европейски старт-ъпи

Съоснователят на стрийминг платформата Spotify Даниел Ек е решил да помогне на други започващи европейски компании да реализират триумфа, който има неговата.

Той разгласи, че желае да влага 1 милиард евро от персоналното си благосъстояние, с цел да поддържа старт-ъпи от страни на Стария континент, оповестява Bloomberg. Неговият проект е да насочи тези средства към планове, които са на напълно начален стадий от развиването си за да поддържа европейската софтуерна екосистема.

" Всички знаем, че едно от най-големите провокации е да привлечеш капитал ", разяснява Ек по време на софтуерна конференция. " Заради това през днешния ден споделям, че ще посветя 1 милиард евро от персоналните си финансови запаси, с цел да реализира тази европейска фантазия през идващото десетилетие ", прибавя той.

Spotify е възприемана като един от огромните софтуерни триумфи в Европа. Ек основава компанията през 2006 година, която през днешния ден има 299 милиона дейни консуматори на месец. Тя дебютира на фондовия пазар през 2018 година, като през днешния ден има пазарна капитализация от 43 милиарда $, само че към момента не е излязла на облага.

Ек има чисто благосъстояние от към 3,7 милиарда $, съгласно Bloomberg Billionaires Index. Предишни негови вложения включват шведската компания за цифрови здравни услуги Kry и онлайн магазина за студентски общежития и квартири student.com.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР