Съоснователят на Skype, естонският компютърен програмист Ян Талин, е инвестирал

...
Съоснователят на Skype, естонският компютърен програмист Ян Талин, е инвестирал
Коментари Харесай

Съосновател на Skype е инвестирал над 100 млн. долара в стартъпи

Съоснователят на Skype, естонският компютърен програмист Ян Талин, е вложил над 132 млн. $ от персоналното си благосъстояние за стартъпи по целия свят, съобщи CNBC.

По думите му той е подкрепил сред 100 и 200 компании, отбелязвайки, че към 100 от тях към момента са „ живи “ през днешния ден.

Чрез другите си капиталови медиатори Талин влага в една нова компания почти сред 500 хиляди и няколко милиона $ месечно. Основният му фокус са компании за изкуствен интелект, влага и в академични проучвателен лаборатории, в това число към Оксфорд и Кеймбридж.

Един от най-противоречивите му залози е на стойност 1 млн. $ за Faculty.ai, основан в Лондон стартъп, който основава програмен продукт с изкуствен интелект за компании и държавни управления по света и закупи популярност, откакто стана ясно, че е взел участие в акцията за гласоподаване в интерес на излизането на Англия от Европейския съюз. През юли „ Гардиън “ заяви, че Faculty.ai е получила 260 хиляди паунда от Доминик Къмингс, който тогава заемаше позицията на основен консултант на премиера Борис Джонсън.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР