Съоснователят на рок групата Пинк флойд“ Роджър Уотърс днес даде

...
Съоснователят на рок групата Пинк флойд“ Роджър Уотърс днес даде
Коментари Харесай

Заради изявления за Украйна: Отмениха концертите на Роджър Уотърс в Полша

Съоснователят на рок групата „ Пинк флойд “ Роджър Уотърс през днешния ден даде израз на гнева си, откакто два негови концерта, които трябваше да се състоят в полския град Краков, бяха анулирани поради провокирали вълна от рецензии негови изказвания за Русия, свързани с войната в Украйна, съобщи Ройтерс.

Освен това, Градският съвет в Краков би трябвало да се произнесе тази седмица дали Роджър Уотърс да не бъде разгласен за „ личност нон грата “. Градският консултант Лукаш Вантух прикани жителите на града да бойкотират концертите му, написа Българска телеграфна агенция.

Роджър Уотърс, който сега е на турне в Съединени американски щати, отхвърли във Facebook изказванията, че той или неговия управител са отменили концертите и упрекна градския консултант Вантух, че ползва „ драконовски ограничения “ към работата му.

Уотърс написа, че Вантух заплашва да свика съвещание, на което да изиска от Градския съвет да го разгласи за „ личност нон грата “ „ поради моите открити старания да предизвиквам всички въвлечени в тази гибелна война в Украйна, изключително държавните управления на Съединени американски щати и Русия, да работят за реализиране на мир посредством договаряния. “

Според Уотърс, в случай че Вантух реализира задачата си и неговите идни концерти в Краков бъдат анулирани, това ще е „ тъжна загуба за мен, тъй като чаках с неспокойствие да споделя посланието си за обич с хората в Полша “.

Вантух написа тази заран във Facebook, че сега е в Украйна и ще разяснява казаното от Уотърс довечера.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР