Съоснователят на Пинк Флойд Роджър Уотърс се обърна към Съвета

...
Съоснователят на Пинк Флойд Роджър Уотърс се обърна към Съвета
Коментари Харесай

Роджър Уотърс пред ООН: Руската инвазия в Украйна е провокирана, огънят трябва да спре

Съоснователят на " Пинк Флойд " Роджър Уотърс се обърна към Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по покана на Русия. Той осъди нахлуването на Москва в Украйна, въпреки да добави, че то е било предизвикано. Освен това музикантът прикани за преустановяване на огъня, оповестява Ройтерс.

Това провокира гнева на членовете на Съвета за сигурност, които се събраха, откакто Русия свика среща, с цел да разиска доставката на оръжия за Украйна и изиска Уотърс да приказва.

" Той има шанса да бъде в Ню Йорк, в свободна страна, да приказва каквото си мисли, да приказва каквото си желае, в това число за съветската експанзия и какъв брой неправилно е това. Ако беше в Русия, с това, което сподели, може би към този момент щеше да е в ареста ", сподели посланикът на Албания в Организация на обединените нации Ферит Ходжа пред 15-членния Съвет за сигурност.

Въпреки че Уотърс жигосах нахлуването на Русия в Украйна като нелегално, той уточни, че то не е било непровокирано и осъди провокаторите по допустимо най-категоричния метод. По думите му единственият рационален метод на деяние през днешния ден е незабавното преустановяване на огъня.

Василий Небензя, съветският дипломат в Организация на обединените нации съобщи пред Съвета за сигурност, че преди малко е чул доста прецизен разбор на събитията. Роджър Уотърс поредно се опълчва на войните и насилието в продължение на няколко десетилетия и тази тематика е проникнала в неговите световноизвестни песни. Фактът, че той искаше да се обърне към нас, демонстрира огромната угриженост измежду интернационалната креативна интелигенция и измежду всички за това накъде се е запътил нашият свят, добави той.

Малко след нахлуването на Москва в Украйна на 24 февруари, Русия вкара нови строги закони за разпространяване на " дезинформация " за войната или дискредитиране на съветската войска. Москва назовава дейностите си в Украйна " специфична военна интервенция ", предопределена да демилитаризира и " денацифицира " страната. Украйна и нейните западни съдружници настояват, че нахлуването е неуместен акт на експанзия, ориентиран към завладяване на територия.

Заместник-посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ричард Милс призна впечатляващите качества на Уотърс като музикант, само че разясни, че квалификацията му да приказва по въпросите на контрола на оръжията или европейската сигурност е по-малко явна. Днес се събрахме още веднъж, с цел да чуем още една версия за какво бруталната инвазия на Русия в Украйна в действителност е по виновност на Украйна или сътрудниците на Украйна. Или, казано с думите на господин Уотърс, другари на Украйна, които са провокатори, добави той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР