Съоснователят на Microsoft Пол Алън е починал на 65-годишна възраст,

...
Съоснователят на Microsoft Пол Алън е починал на 65-годишна възраст,
Коментари Харесай

Почина съоснователят на Microsoft Пол Алън

Съоснователят на Microsoft Пол Алън е умрял на 65-годишна възраст, оповестява CNBC. Причина за гибелта са затруднения на болестта на Алън. Той страдаше от Неходжкинов лимфом - тип рак на лимфната система. Алън бе диагностициран с заболяването още през 2009 година

Той е съосновател на Microsoft дружно с Бил Гейтс, с който са другари от деца. Алън е индивидът, който измисля името на софтуерния колос, като е член на борда на компанията до 2000 година

10 от най-вдъхновяващите цитати на Бил Гейтс

"Повечето хора познават Пол Алън като технолог и човеколюбец, само че за нас той беше доста обичан брат и чичо и необикновен другар. Семейството и приятелите на Пол имаха щастието да изпитат неговия комизъм, топлота, благотворителност и надълбоко състрадание. Въпреки неговата натовареност, той постоянно намираше време за фамилията и приятелите ", разяснява неговата сестра Джоди.

През последните години Алън се беше концентрирал върху щедрост посредством организацията Vulcan, която обединяваше голям брой научни и софтуерни планове. Освен това групата влага и в облагородяване на части от Сиатъл и културни институции в града.

Алън притежаваше и два тима - хокейния "Сиатъл Сийхоукс " и баскетболния "Портланд Трейлблейзърс ". Голям почитател е и на музиката, като влага и в сходни музеи. Състоянието на Алън възлиза на над 20 милиарда $.

"Съкрушен съм от загубата на един от най-старите и скъпи другари Пол Алън. От нашите дни в учебно заведение, през партньорството ни в основаването на Microsoft, до нашите общи благотворителни планове през годините, Пол беше същинския сътрудник и безценен другар. Персоналните компютри нямаше да съществуват без него ", разяснява Бил Гейтс.

Paul was a truly wonderful, bright and inspiring person—- and a great friend. I will miss him https://t.co/HYhtgZGo8C
— Steve Ballmer (@Steven_Ballmer) 15 октомври 2018 година
"Пол обичаше живота и хората към него и всички го ценихме в подмяна. Той заслужаваше доста повече време, само че неговият принос в света на технологията и филантропията ще живее генерации напред. Ще ми липсва доста ", добавя Гейтс.

Цялата софтуерна промишленост също уважи гибелта на Алън. "Нашата промишленост загуби пионер и нашият свят загуби мощ на положителното. Изпращаме нашите откровени съболезнования на приятелите на Пол, семейство Алън и всички в Microsoft ", разяснява изпълнителният шеф на Apple Тим Кук.

Our industry has lost a pioneer and our world has lost a force for good. We send our deepest condolences to Paul’s friends, the Allen family and everyone at Microsoft.
— Tim Cook (@tim_cook) 15 октомври 2018 година
"Загубихме популярен софтуерен пионер през днешния ден - благодаря ти, Пол Алън, за твоя голям принос за света посредством твоята работа и филантропия. Мислите ни са с неговото семейство и цялата общественост на Microsoft ", разяснява изпълнителният шеф на Гугъл Сундар Пичай.

We lost a great technology pioneer today - thank you Paul Allen for your immense contributions to the world through your work and your philanthropy. Thoughts are with his family and the entire Microsoft community.
— Sundar Pichai (@sundarpichai) 15 октомври 2018 година
Very sad to hear of Paul Allen’s passing. His passion for invention and pushing forward inspired so many. He was relentless to the end. My heart goes out to Paul’s family and friends.
— Jeff Bezos (@JeffBezos) 15 октомври 2018 година
"Много съм тъжен да чуя, че Пол Алън е умрял. Неговата пристрастеност за изобретяване и развиване въодушевяваше доста хора. Той беше неуморен до края. Сърцето ми е с неговото семейство и другари ", разяснява създателят на Amazon Джеф Безос.

Алън работеше и по плана Stratolaunch. Той създава най-големия аероплан в света, който ще се употребява за изстрелване на галактически ракети от огромна височина.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР