Съоснователят на Microsoft Corporation Бил Гейтс заяви, че неговият инвестиционен

...
Съоснователят на Microsoft Corporation Бил Гейтс заяви, че неговият инвестиционен
Коментари Харесай

Бил Гейтс обеща 1,5 млрд. долара за инфраструктурни проекти, свързани с климатичните промени

Съоснователят на Microsoft Corporation Бил Гейтс съобщи, че неговият капиталов фонд за климата ще способства с 1,5 милиарда $ за американската двупартийна договорка за инфраструктурни планове, ориентирани към изменението на климата.

В изявление, оповестено от "Уолстрийт джърнъл ", Гейтс уточни, че средствата ще бъдат разпределени в границите на три години по планове, които се занимават със забавянето на излъчванията на парникови газове. Освен това той похвали законопроекта за инфраструктурата, като сподели, че той съдържа "правилните политики " за справяне с изменението на климата и за основаване на мащабируеми икономическо-ефективни климатични технологии.

По-рано тази седмица Сенатът на Съединени американски щати одобри законопроекта за инфраструктура на стойност 1 трлн. $ с двупартийна поддръжка, като самият законопроект се занимава с така наречен "твърда инфраструктура ", като строителството на пътища, мостове и основаване на широколентов достъп.

Законопроектът също по този начин ще даде 100 милиарда $ на Министерството на енергетиката на Съединени американски щати за планове, свързани с изменението на климата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР