Съоснователят на Microsoft Corp. Бил Гейтс носеше короната на най-богатия

...
Съоснователят на Microsoft Corp. Бил Гейтс носеше короната на най-богатия
Коментари Харесай

Бил Гейтс изкарва по $10,9 милиона на ден

Съоснователят на Microsoft Corp. Бил Гейтс носеше короната на най-богатия човек в света, преди тази купа да му бъде отнета от създателя на компанията за електронна търговия Amazon Джеф Безос.

Въпреки това той продължава да заема своето място в каймака на международния хайлайф във връзка с благосъстоянието. Има за какво: Гейтс изкарва към 10,95 милиона $ дневно или по 117 $ на секунда. За съпоставяне един елементарен човек печели към 2,7 милиона $ през живота си, съгласно уеб страницата за разгласи за кариерно равитие Zippia.

Гейтс печели почти три-четири пъти над тази сума за един ден,

което подсказва размера на финансовите му запаси, написа Yahoo Finance.

Според други източници облагата на Гейтс въпреки всичко не е толкоз голяма, като се показва по-ниска цифра от почти 7,6 милиона $ дневно.

Въпреки че Гейтс е най-известен с Microsoft, той е натрупал положение, надхвърлящо цената на акциите му в Microsoft и дребна част от финансите му се дължат на компанията. Откакто Гейтс и Пол Алън основават Microsoft през 1975 година, компанията господства на доста софтуерни пазари, постигайки пазарна капитализация от над 1 трилион долара до 2019 година Според източници към 12,5% от чистото положение на Гейтс идва от Microsoft.

Богатството му идва и от вложения в недвижими парцели,

в това число имението, което е и негов дом Xanadu 2.0 за 127 милиона $ във Вашингтон и Rancho Paseana в Калифорния за 18 милиона $. Гейтс има вложения посредством неговата компания Cascade, която държи дялове в първокласни хотели и други предприятия.

Като прочут човеколюбец огромна част от облагите на Гейтс отиват за благотворителни действия, основно посредством фондацията " Бил и Мелинда Гейтс ", която основа с някогашната си брачна половинка Мелинда. През 2023 година фондацията подари 8,3 милиарда $ за битка с бедността, заболяванията и неравенството, с 15% повече от предходната година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР