Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс възнамерява да се откаже от

...
Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс възнамерява да се откаже от
Коментари Харесай

Бил Гейтс вече не иска да е сред най-богатите в света

Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс има намерение да се откаже от голямото си положение и да изпадне от листата на най-богатите хора в света, оповестява Би Би Си.

По-рано той разгласи, че ще подари 20 милиарда $ на фондацията " Бил и Мелинда Гейтс ", защото неговото " обвързване " е да върне благосъстоянието си на обществото.

И през 2010 година четвъртият най-богат човек в света даде поръчка, че ще подари всички пари за щедрост, само че от този момент благосъстоянието му се удвои.

По данни на списание " Форбс " все още положението на Гейтс възлиза на 118 милиарда $, само че ще намалее доста, когато той изплати парите на учредената от него фондация през 2000 година с тогавашната си брачна половинка.

В Туитър Гейтс уточни, че фондацията ще разполага с 6 милиарда $ тази година, само че ще може да похарчи 9 милиарда през 2026 година, с цел да помогне в битката с пандемията, изменението на климата и рецесията в Украйна.
 Илън Мъск детронира Бил Гейтс от втората позиция на най-богатите хора в света
Илън Мъск детронира Бил Гейтс от втората позиция на най-богатите хора в света

Мъск сега има 127,9 милиарда $, а Гейтс - 127,7 милиарда $

Гледайки към бъдещето, проектът ми е да трансферира съвсем всички свои средства на фондацията и да не съм в листата на най-богатите хора , отбелязва милиардерът. " Имам задължението да върна ресурсите в обществото, с цел да понижа страданието на хората и да подобря изискванията на живот. Надявам се, че и други хора с огромно положение ще създадат същото ", добавя той.

Фондация " Гейтс " работи в доста страни, като актуалната ѝ цел е да изкорени заболявания като маларията, да усъвършенства просветителните условия и да обезпечи питейна вода.

От основаването си тя е получила 39 милиарда $ от Гейтс. Уорън Бъфет, който е отпуснал 35,7 милиарда $, също е главен донор. Гейтс е най-големият частен донор на Световната здравна организация и вторият максимален донор като цяло след Съединените щати.

Гейтс държеше купата на списание " Форб " за най-богат човек в света сред 1995 и 2010 година, както и от 2013 до 2017 година

Основателят на Amazon Джеф Безос го измести от първото място през 2017 година, преди основният изпълнителен шеф на Tesla

Although the foundation bears our names, basically half our resources have come from Warren Buffett. His incredible generosity is a huge reason why the foundation has been able to be so ambitious. I can never adequately express how much I appreciate his friendship and guidance.
— Bill Gates (@BillGates)
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР