Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс призна най-голямата си грешка: компанията

...
Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс призна най-голямата си грешка: компанията
Коментари Харесай

Гейтс призна най-голямата си грешка, която струва на Microsoft $400 милиарда

Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс призна " най-голямата си неточност ": компанията му изпуснала опцията Android. " В света на софтуера, изключително когато става въпрос за платформите, спечелилият взима всичко. Така че най-голямата ми неточност е каквото съм направил, което направи по този начин, че Microsoft не е това, което е Android през днешния ден ", сподели милиардерът.

По думите му, " Android е общоприетата не-Apple платформа ", а е напълно естествено Microsoft да заеме тази позиция. " Има място единствено за една платформа, която не е на Apple и какъв брой коства това? $400 милиарда щяха да се трансферират от компанията G на компанията M ", уточни Гейтс, имайки поради Гугъл и Microsoft.

Гугъл закупи Android през далечната 2005 година за $50 милиона. Съоснователят Ерик Шмит призна, че в началото Гугъл е целяла да победи Microsoft и ранните ѝ опити с Windows Mobile. " Тогава бяхме обезпокоени, че мобилната тактика на Microsoft ще се окаже сполучлива ", сподели още през 2012 година той. Разбира се, това се оказа погрешно - и главната заслуга за убиването на мобилната операционна система на Microsoft бе точно на Гугъл, която тогава отхвърли да направи налични услугите си посредством приложения.

Признанието на Гейтс обаче е изненадващо. Досега се приемаше, че виновност за изпуснатата опция е на Стив Балмър, тогава основен изпълнителен шеф. В клип, на който през днешния ден се смеят всички, той се присмя на iPhone, като съобщи, че това е безценен телефон, който няма да се хареса на бизнес потребителите поради неналичието на клавиатура.

Самият Гейтс напусна като основен изпълнителен шеф още през 2000 година, само че зае позицията на основен софтуерен проектант и като подобен е имал глас в решенията. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР