Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс обяви, че ще се откаже

...
Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс обяви, че ще се откаже
Коментари Харесай

Бил Гейтс обяви, че ще се откаже от огромното си състояние

Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс разгласи, че ще се откаже от голямото си положение и най-после ще изпадне от листата на най-богатите хора в света.

По-рано Гейтс разгласи, че ще подари 20 милиарда $ на фондацията " Бил и Мелинда Гейтс ", защото има " обвързване " да върне благосъстоянието си на обществото, оповестява Би Би Си.

Четвъртият най-богат човек в света разгласи и през 2010 година, че ще подари всички пари за щедрост, само че се оказа, че печели по-бързо, в сравнение с харчи и от този момент благосъстоянието му се удвои.

Според списание „ Форбс “ положението на Гейтс в този момент е 118 милиарда $, само че ще падне под 100 милиарда $, когато той изплати парите на фондацията, която основа през 2000 година с тогавашната си брачна половинка.

Гейтс разгласи през вчерашния ден, че фондацията ще разполага с 6 милиарда $ тази година, само че ще може да похарчи 9 милиарда през 2026 година, с цел да помогне в битката с пандемията, изменението на климата и рецесията в Украйна.

„ Планът ми е в бъдеще да трансферира съвсем всички пари, които имам, на фондацията и в последна сметка към този момент да не съм в листата на най-богатите хора. Моят ангажимент е да върна ресурсите в обществото, с цел да понижа страданието на хората и да подобря изискванията на живот “, сподели Гейтс.

Фондация Гейтс работи в доста страни и сегашната ѝ цел е да изкорени заболявания като маларията, да усъвършенства просветителните условия и да обезпечи питейна вода.

От основаването си фондацията е получила 39 милиарда $ от Гейтс, а Уорън Бъфет, който е платил 35,7 милиарда $, също е главен донор. Гейтс е най-големият частен донор на Световната здравна организация и вторият максимален донор като цяло след Съединените щати
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР