Съоснователят на Майкрософт Бил Гейтс заяви, че вариантът Covid-19 Omicron

...
Съоснователят на Майкрософт Бил Гейтс заяви, че вариантът Covid-19 Omicron
Коментари Харесай

Omicron, за съжаление, разпространява имунитет по-бързо от ваксините: Бил Гейтс

Съоснователят на Майкрософт Бил Гейтс съобщи, че разновидността Covid-19 Omicron е изпреварил международните акции за имунизиране в разпространяването на имунитета, като прикани здравните чиновници по света да реагират по-бързо на идната пандемия, съобщи RT .

Запитан за напредъка на света в "побеждаването на Covid-19 " по време на панел на Мюнхенската конференция по сигурността през 2022 година в петък, софтуерният магнат и човеколюбец отдаде дължимото на самия ковид за естественото ваксиниране на популацията в някои райони.

"За страдание, самият вирус - изключително разновидността, наименуван Omicron - е тип ваксина. Това значи, че той основава имунитет както от В-, по този начин и от Т-клетки, и че се оправя по-добре с обгръщането на международното население, в сравнение с с имунизациите ", споделя той.

Благодарение на огромното количество "излагане на инфекции " в някои райони рискът от съществени болести от Covid-19 е "драстично понижен ", продължава Гейтс, като отбелязва също, че тежките признаци са "свързани основно с възрастните хора и със затлъстяването или диабета ".

Гейтс с убеденост предвижда нова сериозна здравна рецесия на хоризонта, като съобщи пред участниците в полемиката: "Ще имаме нова пандемия ", само че сподели: "Следващият път ще бъде друг патоген. "

За да се оправят със идващото огнище, здравните органи и откривателите би трябвало да работят по-бързо, с цел да разработят ваксини и лекувания, сподели той, като призна, че "не сме свършили добра работа във връзка с терапиите " по време на пандемията Covid.

"Само за две години имаме добър лечебен опит. За имунизациите бяха нужни две години, с цел да се стигне до свръхпредлагане ", сподели той. "Следващият път вместо две години би трябвало да създадем повече от шест месеца. "

В последна сметка Гейтс изрази вяра за "ново потомство ваксини ", които да са в положение да унищожат цели фамилии респираторни вируси, в това число грипни и коронавируси, като съобщи, че това може да се случи "през идващото десетилетие ", в случай че за задачата бъдат отделени задоволително средства за научноизследователска и развойна активност.

© AP / Michael Probst

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР