Съоснователят на китайския интернет гигант Tencent Ма Хуатенг, известен още

...
Съоснователят на китайския интернет гигант Tencent Ма Хуатенг, известен още
Коментари Харесай

Най-богатият китаец загуби 1.3 млрд. долара за ден

Съоснователят на китайския интернет колос Tencent Ма Хуатенг, прочут още и като Пони Ма, е изгубил 1.3 милиарда $ за един ден, откакто компанията му разгласи първи спад на облагата си за последните близо 13 година, написа CNBC и profit.bg.
Компанията регистрира чиста облага от 2.7 милиарда $ за второто тримесечие на годината, което е с 2% по-ниско от преди година. Приходите на Tencent регистрират растеж от 30%, до 11.1 милиарда $, само че все пак се оказаха по-ниски от анализаторските упования.
Това е и най-бавният ритъм на растеж на постъпленията на компанията от второто тримесечие на 2015 година
Резултатите се отразиха на цената на акциите на Tencent, което пък стопи 1.3 милиарда $ за ден от благосъстоянието на Пони Ма.
По последни данни на Forbes, той разполага с 37.8 милиарда $, което го подрежда на челно място в Китай и на 20-а позиция в света.
Само преди седмица Ма заемаше 17-а позиция в подреждането. Плътно зад него сега е създателят на Alibaba Джак Ма с 37.5 милиарда $.
Акциите на Tencent регистрират спад от януари насам. Вчера те поевтиняха с 3.6%. В понеделник от компанията оповестиха, че изтеглят от пазара в Китай нашумялата игра Monster Hunter, защото не покрива регулаторните условия в страната.
Подразделението на Tencent за онлайн игри е едно от огромните, от позиция на доходи за компанията. В последното тримесечие приходите от игри порастват с незначителните 6%, до 3.6 милиарда $, което е най-слабият растеж от 2013 година насам. Повишението на приходите от това перо през първото тримесечие бяха от 26 на 100.
Компанията се надява да монетаризира друга нашумяла игра, която проходи през 2017 година - Battlegrounds. За момента играта е безвъзмездна в Китай, защото от Tencent не са получили позволение от регулаторните органи в страната за онлайн покупки в границите на играта.
От Tencent оповестиха, че приходите от игри за мобилните телефони регистрират спад от 18%, до 2.5 милиарда $.
Най-популярното чат приложение в Китай – WeChat, пък се похвали с 9.9% растеж на месечните дейни консуматори, до 1.057 милиарда души.
Ма Хуатенг основава Tencent през 1998 година и влиза в листата на милиардерите на сп. Forbes през 2008 година с чисто благосъстояние от 1.4 милиарда $., единствено четири години след излизането на компанията на борсата.
Данни на Newzoo сочат, че през днешния ден Tencent е най-голямата компания за игри в света, от позиция на приходите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР