Съоснователят на Етериум Виталик Бутерин предложи скрита адресна система за

...
Съоснователят на Етериум Виталик Бутерин предложи скрита адресна система за
Коментари Харесай

Етериум може да вкара функция за „скрити“ транзакции в мрежата

Съоснователят на Етериум Виталик Бутерин предложи " скрита адресна система " за възстановяване на поверителността на транзакциите в блокчейна на Етериум.

В блог обява Бутерин написа, че неприкосновеността на персоналния живот е.

Системата за скрити или адреси се основава на механизъм, който би разрешил на всеки портфейл в Етериум да генерира криптографски замаскирани обществени адреси, с цел да получава средства по частен метод и да има достъп до тях, употребявайки специфичен код, наименуван (или spending key).

Бутерин уточни, че скритите адреси дават същите свойства за дискретност като тези на някой, който генерира нов адрес за всяка транзакция. Тези скрити адреси са метод за увеличение на поверителността в Етериум посредством основаване на неповторими, анонимни адреси за всяка транзакция.

Всеки път, когато някой прави транзакция, той може да генерира нов прикрит адрес, тъй че да е мъчно да наблюдава транзакциите или да дефинира кой изпраща и получава активи. Това значи, че историята на транзакциите на всеки консуматор може да остане поверителна. Бутерин също по този начин предложи да се употребяват ZK-SNARKs, редуциране от, с цел да се усили поверителността на системата и да се затрудни свързването на скритите адреси.



В Етериум транзакциите са обществени по дифолт, което може да породи опасения за неприкосновеността на персоналния живот. Съществуват способи за реализиране на дискретност на транзакциите в мрежата, като да вземем за пример потребление на миксери на криптовалути като Tornado Cash. Такива способи обаче могат да издигнат регулаторни въпроси. Това се следи при Tornado Cash, който беше глобен от Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) към Министерството на финансите на Съединени американски щати за евентуално противозаконни действия.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР