Съоснователят на Cardano (ADA), популярната платформа за смарт договори, изрази

...
Съоснователят на Cardano (ADA), популярната платформа за смарт договори, изрази
Коментари Харесай

CBDC представлява заплаха от правителствен контрол според създателя на Cardano

Съоснователят на Cardano (ADA), известната платформа за смарт контракти, изрази угриженост по отношение на цифровите валути на централните банки (CBDC) и техния капацитет за държавен надзор.

В неотдавнашна актуализация Чарлз Хоскинсън предизвести за последствията от CBDC за свободата на хората, като акцентира връзката сред тези валути и речта, и мислите на хората.

Хоскинсън планува бъдеще, в което CBDC се употребяват за манипулиране на финансови транзакции въз основа на случайни решения, взети от управляващите.

Това може да докара до отнемане на хората от опцията да купуват избрани артикули или до отвод на кредитните им карти заради отрицание от страна на държавното управление.

Той счита, че сливането на речта, мислите и персоналната философия с финансовите действия ще направи хората уязвими. Ако някой разтревожи ръководещите, да вземем за пример като поддържа “ ” политически претендент или има “непопулярни ” убеждения, той може да бъде подложен на финансови последици.

Освен това Хоскинсън посочи, че CBDC имат капацитета да управляват голяма част от популацията – идея, която в началото е обсъждана на Световния стопански конгрес (WEF), преди да набере известност измежду централните банки.

Според информацията Китай са поели водеща роля в тази област със своята цифрова валута, която към този момент е в ръцете на милиони хора посредством партньорства с компании като Tencent.

Хоскинсън акцентира, че комбинирането на CBDC и системите за обществено кредитиране може да засегне милиарди хора по света. Това не е теоретична идея, а продължаваща полемика, която е достигнала до разнообразни авторитетни платформи, в това число WEF и към този момент се ползва от централните банки в международен мащаб.

В резюме, Хоскинсън изрази основателни опасения по отношение на CBDC, като акцентира рисковете, свързани с потреблението на цифровите валути от държавните управления за надзор на финансовата независимост, словото, мислите и философията на хората. Той подчертава върху евентуалните мащаби на този надзор, като даде за образец напредъка на Китай в използването на тяхната цифрова валута и партньорството на страната с Tencent.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР