Съоснователят на Apple Стив Возняк бе един от хората, които

...
Съоснователят на Apple Стив Возняк бе един от хората, които
Коментари Харесай

Стив Возняк: ИИ може да бъде използван за измама

Съоснователят на Apple Стив Возняк бе един от хората, които преди два месеца подписаха отворено писмо с искане за забавянето на създаването на мощни модели с изкуствен интелект (ИИ). 
 ChatGPT-4, Future of Life Institute и отвореното писмо, което приканва за неотложно прекъсване на създаването на по-мощен изкуствен интелект
Кой и за какво желае да " паузира " развиването на изкуствен интелект

Според някои към този момент е прекомерно късно

Тази седмица Воз още веднъж повдигна тематиката, този път в изявление за Военновъздушни сили, като съобщи, че ИИ може да бъде употребен за измами и да направи разкриването им доста по-трудно. 

Возняк споделя, че наличието, основано от ИИ, би трябвало ясно да бъде обозначено като такова и че са нужни регулации за отбрана на онлайн потребителите. 
 Снимка 552010

В противоположен случай злонамерени участници ще поемат контрола върху технологията, предвижда тогавашният сътрудник на починалия Стив Джобс.

„ ИИ е толкоз образован, че е отворен за неприятните играчи, тези, които желаят да ви излъгват кои са “, споделя той в изявлението.

Докато Воз счита, че неналичието на страсти ще попречи на ИИ да размени хората в работната среда, той се притеснява, че това ще направи неприятните артисти да наподобяват по-убедителни, когато се пробват да мамят. 
 Снимка 440467

Това е по този начин, тъй като чатботовете като ChatGPT могат да основават текст, който звучи безапелационно за лаика.

В резултат на това Возняк споделя, че тези, които разгласяват текст, написан от ИИ, носят отговорността да го етикетират като генериран от ИИ. 
 Китай и изкуственият разсъдък, който самичък ръководи спътник
Какво става, когато изкуствен интелект ръководи спътник

Със смесени усеща сме

Той пледира за регулация, която да държи виновни огромните софтуерни компании, които „ усещат, че могат да се измъкнат от всичко “.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР