Съоснователят и лидер на частната военна групировка Вагнер“ не е

...
Съоснователят и лидер на частната военна групировка Вагнер“ не е
Коментари Харесай

Руски експерт: Пригожин не е мъртъв, беше предупреден още преди да се качи на самолета

Съоснователят и водач на частната военна формация „ Вагнер “ не е умрял в самолетната злополука на 23 август. Това съобщи съветският политически анализатор Валерий Соловей.

По думите му Пригожин е инсценирал гибелта си и сега се намира на остров Маргарита в Карибско море, който е притежание на Венецуела.

Соловей означи още, че водачът на „ Вагнер “ е бил предизвестен директно преди да се качи на злощастния полет. Смята също по този начин, че не е случайност, че украинското разузнаване заяви, че гибелта на Пригожин „ остава под въпрос “.

Обещах да разкрия къде е той. Намира се във Венецуела... и по-конкретно на остров Маргарита, добави Соловей, представен от 20minutos.

„ Пригожин беше предизвестен, че му се готви атентат и че самолетът му ще бъде свален “, добави той.

Соловей твърди, че на Пригожин му е „ подредено да остане в сянка “, само че е прекомерно евентуално той да реши да се завърне в Русия след гибелта на Путин и да поведе 5000 наемници от Вагнер против върхушката, която сега господства в Кремъл.

В умозаключение Соловей, който е някогашен учител в Института за интернационалните връзки в Москва, изясни, че „ Пригожин се радва на живота в доста прекрасен курорт “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР