Съоснователите на Телерик и Телерик Академия – Васил Терзиев, Бойко

...
Съоснователите на Телерик и Телерик Академия – Васил Терзиев, Бойко
Коментари Харесай

Основателите на Телерик градят най-големия частен хай тек инкубатор в Източна Европа

Съоснователите на Телерик и Телерик Академия – Васил Терзиев, Бойко Яръмов и Светозар Георгиев откриха Campus X (campusx.company) - най-големият частен инкубатор на софтуерни компании и гений в Югоизточна Европа.
 Добре платена работа в България, лично жилище и кола на млади години? Ето по какъв начин става  Основателите на „ Телерик “ поемат „ Академията на Телерик “, образованието остава гратис
Мащабният проект цели да подкрепи и форсира триумфа на започващите и към този момент одобрени софтуерни компании.

С плануваното поетапно разширение на кампуса до пролетта на 2019 година Campus X ще обгръща четири съвременно оборудвани здания в кв. Младост с обща повърхност 18,000 кв. м и потенциал над 1000 работни места, което го трансформира в най-големия частен развъдник за технологии и гений в България и района.

„ В България има софтуерни бизнесмени, които могат да доближат и надминат триумфите на Телерик. Но с цел да не бъде това изолиран случай, а непрекъснат градиращ развой, е належащо фирмите да живеят в среда, която обезпечава условия за шерване на опит и хрумвания и основаване на скъпи контакти. Затова взехме решение да изградим Campus X – жива, интегрирана и работеща екосистема, която дава мост към ментори и експерти, вложители и финансиране и не на последно място до топ софтуерния гений, приближаващ от Телерик Академия. Така, осигурявайки всички фактори за триумф под един покрив, можем да помогнем на фирмите да ускорят доста своето развиване, да реализират доста повече с по-малък вложен капитал и да мултиплицираме позитивния резултат “, разяснява Бойко Яръмов, съосновател на Campus X и Телерик Академия.

Активна общественост от новаторски компании

Още преди формалното разкриване в Campus X към този момент живеят редица софтуерни компании с обща пазарна оценка от към 50 млн. евро и с упоритости да трансформират сфери като опазване на здравето, обучение, превоз, логистика и офис пространства. Сред тях са Office RnD – водач измежду платформите за ръководство на споделени пространства, Healee, която цели да направи гражданска война
в достъпа до опазване на здравето, Dronamics – първият стратегически сътрудник на Международната асоциация за въздушен превоз (IATA) за дронове в международен мащаб, Telelink City Services, които създават умни градски решения и Find Me Cure, която свързва хората, страдащи от разнообразни болести, с допустимо най-подходящите за тях клинични изследвания.

Модерни работни пространства

Първата фаза от стартирането на кампуса към този момент е в ход. Тя включва общо 200 работни места под формата на частни офиси за започващи и към този момент одобрени компании, както и споделени пространства за организации в начален стадий и експерти на свободна процедура. Кампусът ще предлага на своите жители също зали за срещи, профилирани места за телефонни диалози, съвременно оборудвани кухня и бани, закрити и открити паркоместа, както и достъп до кафене и магазин за техника в самата постройка.

В идващите етапи на развиване, които предстоят до края на 2018 година и напролет на 2019 година, се чака Campus X да се разшири поетапно с още 3 здания. Така общата му повърхност ще доближи 18,000 кв. м и ще включва над 1,000 работни места, зали за срещи, за отдих и развлечение, както и зелени площи.

Интегрирана екосистема

Освен с съвременно пространство за работа, жителите на Campus X ще разполагат и с достъп до обучителни стратегии и гений, сполучливи експерти в области като финанси, право, човешки капитал, маркетинг, ръководство на артикули и други Заедно с това те ще имат опция за пряк контакт с създателите на Телерик и тяхната професионална мрежа, с венчър вложители и ментори от бизнеса. Предвиждат се още услуги, които да икономисват време и старания на участниците в екосистемата, както и редица профилирани събития.

Инвестиции и капитал

Освен създателите на Телерик, измежду първите жители на Campus X е и фондът за рисково дялово вложение Eleven, който неотдавна разгласи нов частен фонд с 6 млн. евро капитал. Така актуалните и бъдещи участници в екосистемата ще имат достъп до венчър вложители и капитал, които да подкрепят бързото развиване на фирмите.

Телерик Академия и достъп до чудесно квалифициран гений

Компаниите в Campus X (campusx.company) ще имат достъп и до топ софтуерния гений, приближаващ от Телерик Академия, основана в кампуса. Така те ще могат бързо да разширят екипите си с нови, холистично готови фрагменти във всеки един миг от развиването си. Телерик Академия става основен детайл от Campus X, което ясно личи и от логото на кампуса, в чиято основа е новата образна еднаквост на Академията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР