Съоснователите на Google Лари Пейдж и Сергей Брин винаги са

...
Съоснователите на Google Лари Пейдж и Сергей Брин винаги са
Коментари Харесай

На днешния ден преди 20 години: Гугъл стартира електронната поща Gmail

Съоснователите на Гугъл Лари Пейдж и Сергей Брин постоянно са обичали положителните смешки. Затова на 1 април 2004г. те решават да показват нещо, което никой не би повярвал, че е допустимо. Това беше Gmail - безплатна имейл услуга, която разполага с 1 гигабайт памет на акаунт - число, което звучи смешно по днешните стандарти. По това време обаче то е с 250 до 500 пъти по-голям капацитет от другите водещи услуги за уеб поща на Yahoo и Microsoft. Gmail също по този начин е оборудван и с технологията за търсене на Гугъл, тъй че потребителите бързо да намират някоя детайлност от остарял имейл, фотография или друга персонална информация.

 
Мисля, че доста хора през днешния ден одобряват Gmail за даденост, а той е с около милиард и 800 милиона активни акаунта. Някои дори го приемат за даденост. Не би трябвало да забравяте, че тази поща беше въведена преди 20 години и по това време в действителност нямаше добра услуга, която да получавате чрез уеб браузър.
Майкъл Лидтке, кореспондент на Associated Press

След като The Associated Press разгласява материал за Gmail в късния следобяд на Първи април 2004 година, читателите стартират да се обаждат и да изпращат имейли за това по какъв начин новинарската организация е била излъгана от шегаджиите на Гугъл. Агенцията обаче знае, че Гугъл не се майтапи, тъй като един от нейните репортери е помолен да отиде в централата на компанията в Маунтин Вю, Калифорния, с цел да види нещо, което Google обещава, че ще си коства пътуването.

 
Те в действителност желаеха да подобрят електронната поща, защото бяха извънредно разочаровани от положението на технологията и за това имаше основателна причина. Тя беше тромава, мудна за потребление, с стеснен потенциал за предпазване. Потребителите трябваше да прекарват голяма част от деня си в заличаване на входящата си поща, с цел да я поддържат жива. Гугъл също по този начин е видял и опцията да продава рекламни слотове.
Майкъл Лидтке, софтуерен кореспондент на Associated Press

Въпреки че незабавно провокира звук, Gmail първоначално е имал ограничен обсег, просто тъй като Google не е разполагал с задоволително изчислителен потенциал за толкова голяма аудитория. Този недостиг обаче създава атмосфера на изключителност към Gmail, която провокира трескаво търсене на покани за регистрация. В един миг този тип начини за разкриване на акаунт в Gmail се продават за 250 $ на брой в eBay.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР