Съоръжението за момента работи нормално, радиационният фон също е нормален,

...
Съоръжението за момента работи нормално, радиационният фон също е нормален,
Коментари Харесай

Окупационните власти в Запорожие са разработили план за евакуация на града

Съоръжението за момента работи обикновено, радиационният декор също е естествен, заяви за РИА „ Новости ” ръководителят на окупационната администрация Евгений Балицки. Според украинския „ Енергоатом ”, електрическата енергия се обезпечава от един от шестте реактора на централата, след неочакваното ѝ прекъсване в четвъртък, поради изгорели при пожар в региона електропроводи.

Изключването на АЕЦ „ Запорожие ” е първото в историята на най-голямото оборудване от този вид Европа. Володимир Зеленски разгласи, че континентът е бил „ на косъм ” от нуклеарна повреда. „ Ако автоматизацията и нашият личен състав в централата не бяха реагирали съответно, в този момент щяхме да се борим с следствията от радиационна повреда “, акцентира украинският президент в изказването си в четвъртък вечерта.

„ Ние, несъмнено, се подготвихме за всяко развиване на обстановката и по тази причина разработихме проект за евакуация на популацията, ако възникне такава нужда “, увери Балицки. Администрацията на близкия Енергодар даде обещание да раздаде на жителите 25 000 таблетки калиев йодид при положение на нараснала радиация в региона.

Русия отхвърля...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР