Съоръжението ще се отдаде на концесия за 30 години срещу

...
Съоръжението ще се отдаде на концесия за 30 години срещу
Коментари Харесай

Черноморец 1919 с мащабни планове за стадиона в Долно Езерово, спортната комисия даде зелена светлина

Съоръжението ще се отдаде на концесия за 30 години против поемането на избрани задължения от футболния клуб

 

Постоянната комисия по " Спорт " към Общинския съвет на поддържа предлагането ФК " Черноморец 1919 " да наемат за 30 години стадиона в кв. " ". Това е първа стъпка, а идната е приемането на съвещание на Общински съвет. Докладната ще се прегледа на постоянната сесия на 14-ти септември, когато ще бъдат разкрити и елементи за идната огромна инвестиция.

След това следва провеждането на процедурата по общинската разпоредба за отдаване на спортни парцели.

Плановете на ФК " Черноморец 1919 " са да построи за своя сметка съвременно спортно оборудване - със свърмодерна изкуствена настилка, помощни терени, нови трибуни, нови съблекални и административна постройка, както и осветяване. Клубът, който тази година, ще направи всичко допустимо, с цел да се върне в професионалния футбол, счита скоро да се изнесе в " Долно Езерово ", защото наемът на рухналия ст. " Черноморец " още веднъж е нараснал - към този момент е над 12 хил.лева на месец.

" Документите на " Черноморец 1919 " са правилни, имат явен капиталов проект и проекти да създадат нещо положително в " Долно Езерово ". Подкрепихме ги, както ще подкрепим и " Нефтохимик ", когато внесат документи за наемането въз основата в ж.к. " Изгрев ", сподели пред Флагман.бг ръководителят на спортната комисия към Общински съвет Бургас

Едно от условията, с цел да се премине към процедурата на дълготрайно отдаване, е клубът да е безупречен финансово към Общината. В тази връзка, с цел да наеме " Нефтохимик " базата в ж.к. " Изгрев ", ще би трябвало да заплати насъбраните си отговорности. По информация на Флагман.бг става въпрос за към 100 хил.лева неплатени наеми. 

В същото време, през днешния ден спортната комисия даде " зелена светлина " и за подпомагането на " Нефтохимик ", който изиска 40 хил.лева от Общината, с цел да се финансира до края на годината. Средствата ще дойдат от неусвоената дотация на ПФК " Нефтохимик Бургас 1962 " АД (дружество с президент Анелия Златкова.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР