Съоръжението ще подобри отводняването и безопасността на автомобилното и пешеходно

...
Съоръжението ще подобри отводняването и безопасността на автомобилното и пешеходно
Коментари Харесай

Кметът на Созопол откри ремонтирания мост над р. Равадинска - близо месец преди крайния срок

Съоръжението ще усъвършенства отводняването и сигурността на автомобилното и пешеходно придвижване

С 25 дни по-рано завърши ремонтът на моста над река Равадинска. Кметът на Ообщина Созопол Тихомир Янакиев подписа през днешния ден акт 15, с който обектът се дава за прилагане на общината. Той към този момент се употребява.  
Отец Димитър извърши водосвет на новото оборудване в наличието на кмета Янакиев, кмета на с. Равадиново Иван Пазвантов, ръководителя на Oбщинския съвет Станимир Андонов, общински съветници и жители. Той пожела безаварийно пътешестване на всички, които минават по него. 

„ Благодаря на всички, съпричастни за построяването на моста! Преди беше фонтан, а в този момент е мост, който ще подсигурява безпроблемното, без значение от метеорологичните условия, прекосяване на жителите и гостите на с. Равадиново. Това беше заричане към хората в селото, което изпълняваме, освен това доста по-рано от плануваното. Предстоят още доста планове за село Равадиново. Всички улици ще бъдат асфалтирани до година и половина. Проектираме и към този момент сме на края на процедурите за новия водоем на селото - един сериозен за селото план, който ще реши огромен проблем. Това са двата целта за Равадиново, плюс обходния път. Тези три плана ще костват към 11-12 млн. лева и мисля, че жителите на с. Равадиново би трябвало да бъдат удовлетворени ", сподели кметът на община Созопол Тихомир Янакиев при откриването на оборудването. 

„ Изключително съм щастлив, че към този момент можем да се поздравим с новия мост. Много пъти с кмета Янакиев сме били тук по време на бедствия, когато пътят е бил наводнен. Тръбите, които бяха преди този момент, не можеха да поемат водата. Благодаря на всички за работата и търпението ", добави кметът на с. Равадиново Иван Пазвантов.     

Строителното позволение за осъществяване на реконструкцията е влезнало в действие в края на м. септември 2023 година Дейностите започнаха през януари и трябваше да завършат на 9.05.2024 г. 

Както кметът Янакиев даде обещание, ремонтираният мост е реалност с съвсем месец по-рано и към този момент може да се употребява от жителите безвредно.

Предишната структура на моста имаше две тръби, които не можеха да обезпечат проводимостта на водата даже при междинни количества на преваляванията.  При по-интензивни превалявания се стигаше до заливане на прилежащите на реката терени, на пътното платно, на частните парцели наоколо, както и на аквапарк „ Нептун “. В интервалите на заливане се затрудняваше и достъпът до с. Равадиново. Последното наводняване на зоната към водостока е документирано на 13 януари 2021 година

Целта на ремонта беше да усъвършенства конструктивно-експлоатационните характерности на пътното оборудване, с което да се усъвършенства отводняването и сигурността на автомобилното и пешеходно придвижване, дълготрайността на цялото оборудване и пътя в сектора му, да се понижат експлоатационните разноски за поддръжката му, както и структурата на оборудването да се приведе във тип, отговарящ на актуалните национални и европейски нормативи и стандарти за този тип уреди.

Участъкът е дълъг 120м – част от  общински път BGS 1211 /II-99, Черноморец - Созопол – Равадиново/. До ремонта той имаше две ленти за придвижване по 2,50 м, прием от ляво – 1 м, и прием от дясно – 1,50 м.

Сега пътят е с 2 платна по 3,50 м, тротоари, отделени с мантинела, от ляво и дясно по 2 метра. 

Направена е напълно нова пътна сигнализация с хоризонтална пътна маркировка. Стойността на плана е 767 212.63 лева
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР