Съоръжението по границата е технически добро, но трябва да бъде

...
Съоръжението по границата е технически добро, но трябва да бъде
Коментари Харесай

Ст. комисар Тодор Зимбилев: Системата за опазване на границата е нарушена и остаряла

„ Съоръжението по границата е механически положително, само че би трябвало да бъде допълвано. Много от камерите не работят. На много места сензорите и датчиците не работят “.

Това съобщи в ефира на БТВ старши комисар Тодор Зимбилев, някогашен зам.-директор на Гранична полиция.

„ Вътрешният министър е измамен от шефа на Граничната полиция Росица Димитрова. Те не познават нещата на място. Не са толкоз обикновени и има проблеми, които са належащи “, добави той.

Зимбилев бе назначен като зам.-директор на основната дирекция, само че два месеца по-късно е освободен.

„ На времето един граничен наряд трябваше да познава региона и да има връзка. Сега не е по този начин. Вкарват се хора, които не познават региона. Системата ТЕТРА не работи изцяло. В огромни региони от Странджа няма обсег. Преносимите станции са остарели. Оперативната активност и връзката с нарядите са нарушени. Тази система е добра, само че би трябвало да бъде усъвършенствана “, изясни той.

Зимбилев оцени позитивно концепцията за въвеждане на дългоцевно оръжие от граничните служители на реда, само че би трябвало да има особено подготвени групи.

„ Има смяна при мигрантите. Нещата на границата не са, както преди. Преди години го нямаше този миграционен напън. Това няма да се промени. Миграционният напън се дължи на протичащото се в Близкия изток “.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР