Съоръжението е с топ локация, на 4 нива, с 2

...
Съоръжението е с топ локация, на 4 нива, с 2
Коментари Харесай

Нетера започна строежа на София дейта център 2

Съоръжението е с топ локация, на 4 равнища, с 2 МW конфигурирана мощ и 100% сдържаност

Нетера направи първа копка за градежа на новия си дейта център - София дейта център 2 (SDC-2). Той e ситуиран директно до SDC-1, а неговите клиенти ще се възползват от всички преимущества на към този момент построената бизнес и телекомуникационна инфраструктура - съгласуваност с всички съществуващи клиенти на Нетера и достъп до високоскоростни, сигурни и резервирани интернационалните мрежи и направления.

Международни телеком оператори, които ръководят трафика на световно равнище (Tier I доставчици), към този момент са избрали Нетера и SDC-1 като своя публична точка на наличие. Клиентите на SDC-2 също ще имат връзка с тях.

SDC-1 и SDC-2 се намират на топ локация - на метри от станция Младост 1 на метрото в София и на минути от летище София.

SDC-2 e планиран според условията на Tier III Uptime Institute. Този стандарт подсигурява непрекъсваемост на работата и услугите. Всякакви планувани действия по поддръжка, да вземем за пример на захранващи и охлаждащи системи, могат да се правят без да се нарушава работата на потребителско съоръжение, колокирано в центъра за данни.

Новият дейта център е с над 1400 кв. м повърхност. Той е на 4 равнища, с 2 МW конфигурирана мощ и дава 100% сдържаност на услугите и свързаността, денонощна защита, непрекъсваемо зареждане и климатизация, поддръжка на място, сигурност.

SDC-2 е идната разумна стъпка в развиването на дейта център услугите на Нетера, която е самостоятелен телеком с над 25 години история. Между другите дейта центрове на компанията всички услуги могат да се репликират в различна географска точка. Клиентите на SDC-2 могат да се възползват и от богатото портфолио от други телекомуникационни услуги и да разчита на самодейна експертна поддръжка 24/7, както и бързо да прибавя потенциал и да пораства в интернационален мащаб.

В сходство с проектите си да реализира въглеродна индиферентност до края на 2021 година, Нетера проектира SDC-2 с последно потомство енергийно ефикасни климатични съоръжения. Ползите от това са както за околната среда, по този начин и за клиентите на Нетера, които ще понижат разноските си, с помощта на по-ниските разноски на електрическа енергия на системите в дейта центъра.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР