Съобщи го Путин на форума в Санкт ПетербургЗеленски вече отхвърли

...
Съобщи го Путин на форума в Санкт ПетербургЗеленски вече отхвърли
Коментари Харесай

Русия разглежда плана на Африка за мир в Украйна

Съобщи го Путин на форума в Санкт Петербург
Зеленски към този момент отхвърли самодейността за решение на рецесията

Москва опрощава 23 милиарда $ дълг на страни от континента 

Русия гледа с почитание на предлагането на африкански водачи за мир в Украйна и деликатно се среща с него. Това съобщи съветският президент Владимир Путин през днешния ден, във втория ден от срещата на върха “Русия-Африка ”, която се организира в Санкт Петербург, съобщи Ройтерс.

Миналия месец африканска делегация посети Москва и Киев, с цел да показа мирната самодейност. Сред главните акценти в нея са търсене на спокойно решение на рецесията, прекъсване на военните дейности, евакуиране на съветските войски, унищожаване на тактическите нуклеарни оръжия от Беларус, отдръпване на заповедта на Международния углавен съд за арест на Путин, облекчение на глобите против Москва, подписване на безусловна договорка за експорт на зърно и торове през Черноморския кулоар.

Украинският президент Володимир Зеленски отхвърли самодейността с аргумента, че прекъсване на огъня ще остави под контрола на Москва близо една пета от територията на Украйна и също така съветските войски ще завоюват време да се прегрупират.

Путин бе по-умерен в мненията си за самодейността, по която изрази много възражения, само че през днешния ден увери, че Москва преглежда предлагането.

На форума “Русия-Африка ” Путин разяснява и тематиката за военното съдействие сред Русия и Африка. Той означи, че военнослужещи от доста африкански страни сега се образоват в университети на съветското министерство на защитата. “Русия е сключила съглашение за военнотехническо съдействие с повече от 40 африкански страни, на които доставяме необятен набор от оръжия и съоръжение. Някои от тези доставки се правят безплатно ”, уточни съветският президент.

“Трябва да признаем, че обстановката в доста райони на Африка остава нестабилна, там има неразрешени етнически спорове и продължаващи остри политически и социално-икономически рецесии. Това, несъмнено, е тежко завещание от колониалната ера и политиката “разделяй и владей ”, водена от западните метрополии ”, напомни Путин.

“Бих желал да напомня думите на Нелсън Мандела: “Не ме съдете по триумфите ми. Съдете ме по това какъв брой пъти съм падал и още веднъж съм се изправял ”. Така е и с държавния суверенитет. Той би трябвало да се пази безотказно, в никакъв случай да не се отстъпва под външен напън ”, акцентира Путин.

Той разгласи още, че Русия опрощава дълг в размер на 23 милиарда $, само че не разясни на кои африкански страни.
Пригожин видян на форума
Сниман е с върховен африкански служител

Според Би Би Си фотосът е достоверен



Евгений Пригожин с дипломат Фреди Мапука.

Шефът на “Вагнер ” Евгений Пригожин, който би трябвало да е в заточение в Беларус, бе фотографиран в Санкт Петербург, в който се организира форумът “Русия-Африка ”, чийто хазаин е съветският президент Владимир Путин, заяви Би Би Си.

На фотоса той се ръкува с дипломат Фреди Мапука, върховен държавен кадър на Централноафриканската република (ЦАР).

Снимката беше оповестена във фейсбук от Дмитрий Сити, за който се твърди, че управлява интервенциите на “Вагнер ” в ЦАР.
Това е първата документирана демонстрация на Пригожин в Русия след неуспеха на протеста му през юни, след който той одобри да замине в заточение в Беларус.

Би Би Си удостоверила достоверността на фотографията посредством софтуерно лицево различаване и е получила 99 % съвпадане.

Детайлите в интериора, който се вижда на фотографията, пък съответстват с ситуацията в хотел “Трезини палас ” в Санкт Петербург, който съгласно съветските медии е благосъстоятелност на Пригожин.

Освен това вратовръзката на Мапука е характерен модел, който е еднакъв с вратовръзките, носени от делегатите на срещата на върха “Русия-Африка ”.

В богатата на диаманти ЦАР работят няколкостотин наемници на “Вагнер ”, които оказват помощ на държавното управление в борбите му против размирен групи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР