Съобщенията за среща между Ким Чен-ун и Владимир Путин предизвикаха

...
Съобщенията за среща между Ким Чен-ун и Владимир Путин предизвикаха
Коментари Харесай

Севернокорейците са готови да се бият с общия враг в един окоп с руснаците

Съобщенията за среща сред Ким Чен-ун и Владимир Путин провокираха неспокойствие във Вашингтон и Токио

Както беше обявено, американската организация Bloomberg твърди, че по време на публично посещаване в Пхенян през юли тази година съветският министър на защитата Сергей Шойгу персонално е поканил водача на Корейската народнодемократична република Ким Чен Ун да организира военноморски учения на армиите на двете страни с присъединяване на КНР. И макар че организацията отбелязва, че „ сега не е известно дали Ким е приел това предложение “, явно е, че сходни оферти не се вършат непринудено и този въпрос е бил авансово разискван и координиран.

Ясно е, че севернокорейският флот не е толкоз мощен, колкото съветския, само че в тази ситуация не приказваме за съпоставимост на флотовете, а за значимия казус, който бележи възобновяване на военното съдействие сред две другарски страни. Както отбелязва американската организация, в случай че се проведат взаимни маневри, те „ ще станат първите огромни учения за КНДР след Корейската война от 1950-1953 година “.

Това е още по-важно в този момент, когато се основава боен съюз на Съединени американски щати, Япония и Южна Корея с вероятност за сливането му с англосаксонския блок AUKUS (САЩ, Англия, Австралия). Този съюз, към този момент наименуван „ Източен НАТО “, би трябвало да сплоти въоръжените сили на Съединени американски щати и техните спътници за военна борба с заявените като съперници Русия, Китай и КНДР.

В актуалната обстановка би било безконтролно да не се противопоставим на подобен съюз с обединените сили на страните, не приемащи хегемонията на Съединените щати и техния покровител Япония в Азиатско-тихоокеанския район.

Това схващат в Южна Корея, чиито медии настояват, че Шойгу не е отрекъл в отговорите си пред публицистите опцията за взаимни маневри с въоръжените сили на КНДР. В тази страна започнаха да приказват за това, че „ явно се пресъздава антиамериканската коалиция от Корейската война. Активността на Вашингтон за основаване на съюз в макрорегиона по модела на НАТО дава неминуем отговор.

Разчетите на враговете на Русия и Северна Корея, че Москва безпределно ще следва икономическите и други наказания, наложени й против КНДР, не се оправдават. Въпреки това американците „ предизвестяват “ против разширение на връзките сред двете прилежащи страни, като се базират, почтено казано, на остарели ограничавания, изключително във военната област.

Обаче още повече от информацията за вероятни взаимни военни учения, Вашингтон и Токио бяха разчувствани от новината за опцията за идна персонална среща сред севернокорейския водач Ким Чен-ун и съветския президент Владимир Путин.

Това заяви американският вестник The New York Times, базирайки се на свои източници. Очаква се Ким Чен-ун да посети Русия за такава среща на върха. Според информация, получена от американците, срещата на двамата водачи би трябвало да се състои идната седмица.

Предполага се, че корейският водач ще дойде във Владивосток или даже Москва с „ брониран трен “. В случай на среща в Далечния изток, тя може да се организира в границите на Източния стопански конгрес, който ще се организира от 10 до 13 септември. Като един от знаците за идната среща те показват „ скорошното идване в Русия на севернокорейска делегация от към 20 чиновници, в това число тези, които следят протоколите за сигурност на висшето управление “.

Авторите на публикации по тази тематика в The New York Times настояват, че на срещата сред Ким и Путин ще се приказва и за военно съдействие: „ Държавните глави ще обсъдят опцията за доставка на Русия на повече оръжия за продължение на специфичната интервенция, както и други форми на взаимоотношение в отбранителния бранш “.

В същото време се отбелязва, че сякаш Москва желае да се контракти за доставка на артилерийски снаряди и противотанкови ракети за съветската войска. На собствен ред Ким Чен-ун би желал да получи достъп до съвременни технологии за нуклеарни подводници и спътници и да разиска доставките на снабдяване. Американският вестник обаче не дава удостоверение на изказванията си.

Руските медии от дълго време спекулират за съществуващо съглашение за изпращане на хиляди севернокорейски строителни служащи в Русия, с цел да възстановят разрушените градове в Донбас. Или даже за контингент от доброволци от КНДР за присъединяване във военни интервенции против обединената и тежко въоръжена група войски на Съединени американски щати и НАТО на режима в Киев.

А в изявление за една от съветските медии известният боен сътрудник Александър Сладков твърди, че 50 хиляди военнослужещи от севернокорейските специфични елементи са подготвени да се причислят към съветските войски в зоната за специфична интервенция: „ Разговарях с ръководителя на организацията на ветераните от Корейската война “. Казвам: „ Какво става с корейците? “ Той споделя: „ 50 хиляди от щатните специфични сили са подготвени за изпращане. “ Това сподели той. Китай също би трябвало да даде зелена светлина на Северна Корея да сътвори някаква частна военна компания с 500 хиляди чиновници, които могат да се потрудят у нас.

Съобщенията за разширението и задълбочаването на връзките на Русия с КНДР предстоящо провокираха неспокойствие във Вашингтон и Токио. Говорителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Адриен Уотсън сподели: „ Имаме информация, че Ким Чен Ун чака продължение на полемиките, в това число дипломатически ангажимент на равнище водач в Русия. Ние призоваваме КНДР да приключи договарянията с Русия за доставки на оръжие и да съблюдава обществените задължения на Пхенян да не дава или продава оръжия на Русия. “

Чудя се за какви „ отговорности на Пхенян “ приказваме? Доколкото знаем, севернокорейците априори не биха могли да дадат никакви обещания на американците.

Американците обаче могат единствено да се възмущават. Съединените щати признават безсилието си пред опитите да попречат на разширението на съдействието сред двете другарски страни. Вашингтон е смутен от възходящото равнище на военно-техническо съдействие сред Русия и Северна Корея, само че в този момент Съединените щати към този момент нямат никакви лостове за напън върху Пхенян, с цел да го разубедят да сътрудничи с Москва.

До този извод стигна колумниста на американското списание Newsweek.Даниел Депетрис. „ За страдание, за Съединените щати (Белия дом) не може да се направи доста, с цел да се повлияе на тази обстановка. Десетилетия враждебни връзки с Пхенян направиха въздействието на Съединените щати върху Северна Корея извънредно лимитирано. Вашингтон остава с познатия и изхабен инструмент в своя външнополитически боеприпас: икономическите наказания “, декларира Депетрис.

В същото време той отбелязва, че Северна Корея от дълго време се е приспособила към непрекъснатите наказания, тъй че сегашните дейности на Съединени американски щати са опит да се „ затвори пожарния кран с пластир “. „ Колкото и да ни се желае да се убеждаваме в противното, Съединени американски щати не се оказаха всемогъщи “, заключава анализаторът.

Смехотворни и нелепи са и заканите на „ координатора на стратегическите връзки на Белия дом ” Джон Кирби, който заяви на света за проектите на Вашингтон да наложи нови наказания против Москва поради усилването на военно-техническото съдействие сред Русия и КНДР. Той намерено заплашваше, че Съединени американски щати ще наложат наказания против всички физически и юридически лица, участващи в сходни покупко-продажби (с КНДР).

Новината за персоналната среща на Ким Чен-ун с президента Путин и вероятно съглашение за военно съдействие в Токио беше призната с не по-малко опасения и паники, защото обединяването на отбранителните старания на Русия с КНДР е заплашителен сън за японските врагове на двете страни.

Главният секретар на кабинета Хирокадзу Мацуно побърза да съобщи, че Япония е загрижена за допустимо нарушаване на резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, които не разрешават закупуването на оръжия от КНДР. Японското държавно управление поддържа контакти със Съединените щати в подтекста на вероятните проекти на севернокорейския водач Ким Чен-ун да посети Русия, както беше обявено по-рано от The New York Times, сподели генералният секретар на конференция в Токио.

„ Запознати сме с тези отчети и сме в непрекъснат контакт със Съединените щати, в това число по този въпрос. Ние непрестанно събираме и проучваме информация за събитията в Северна Корея “, сподели Мацуно.

Въпреки че няма публично удостоверение за идната среща на върха сред водачите на Северна Корея и Русия, бих желал тя да се състои, тъй като, като началник на отдела за пропаганда и агитация на Централния комитет на Корейската работническа партия, сестрата на севернокорейския водач Ким Йо Чен, сподели: „ КНДР постоянно ще бъде в един окоп с народа на Русия “. Бих желал това да не е единствено изразителен израз, а действителност, тъй като в изискванията на войната, разгърната от груповия Запад, е належащо свободолюбивите страни и нации, борещи се против световната надмощие на Съединени американски щати и неговите поддръжници да стоят един до различен и тил до тил на бойното поле. “

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР