Съобщенията, предавани от Android смартфони, стават по-сигурниПотребителите на Messages от

...
Съобщенията, предавани от Android смартфони, стават по-сигурниПотребителите на Messages от
Коментари Харесай

Google Messages ще се сдобие с криптиране „от край до край”

Съобщенията, излъчени от Android смарт телефони, стават по-сигурни

Потребителите на Messages от Гугъл скоро ще получат по-надеждно криптиране
(снимка: CC0 Public Domain)

Гугъл приготвя нова и доста потребна функционалност за своето базово приложение за продан на известия посредством Android смарт телефони – Messages. Криптиране от „ край до край ” ще направи връзките доста по-сигурни.
още по тематиката
Доказателството за подготвяната нова функционалност е намерено в кода на „ вътрешен ” APK файл за Messages версия 6.2 от публицистите на 9to5Google, наред с други нововъведения.

Messages се явява формалното приложение на Гугъл за продан на SMS и MMS, както и за чат връзки по протокола RCS. Откритите следи в APK файла свидетелстват, че Гугъл приготвя криптиране „ от край до край ” (end- to-end encryption) за RCS чатовете.

Криптираните по този метод чатове могат да бъдат недостъпни за други приложения, да вземем за пример Your Phone – приложение на Microsoft, което обезпечава достъп до Android смарт телефона от Windows 10.

Друга подготвяна оригиналност, открита в кода на Messages, е опцията за превключване към връзки с елементарни SMS и MMS известия, когато интернет връзката е неприятна. В този случай потребителят ще получи уведомление.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР