Съобщение на ФИА, че проверява възможно предаване на информация от

...
Съобщение на ФИА, че проверява възможно предаване на информация от
Коментари Харесай

Босът на Мерцедес се забърка в сериозен скандал

Съобщение на ФИА, че ревизира допустимо предаване на информация от човек от ФОМ на началник на тим от Формула 1 провокира огромен скандал. Историята стартира със известие от страна на интернационалната автомобилна федерация. В него се споделяше, че ФИА знае за медийни спекулации, че конфиденциална информация е била предадена на началник на тим от човек от ФОМ (правителството на Ф1). В допълнение бе посочено, че организацията ревизира въпроса.

Предположението е, че въпросният началник е Тото Волф. Друг началник разказал, че австриецът предавал на брачната половинка си - Сузи Волф, информация, която тя давала на Стефано Доменикали, а той от своя страна – на CEO-то на Либърти Медия - Грег Мафей. Първата реакция след изказването на ФИА пристигна от страна на ФОМ.

„ Отбелязваме общественото изказване на ФИА, което не бе споделено авансово с нас. Вярваме изцяло, че догатките са неправилни. Имаме задоволително сигурни процеси и процедури, спомагащи за опазването на информацията си. Проявяваме изключителна отговорност към всеки евентуален спор на ползи. “

Последва и реакция от Мерцедес. От тима от Бракли бяха безапелационни, че не са получавали нищо от страна на ФИА по отношение на каквото и да е следствие.

„ Общо дефинираното изказване от страна на ФИА засяга голословни догатки от една-единствена медия и всекидневен брифинг, обвързван с тийм шефа на Мерцедес-AMG F1. Отборът не е получил нищо по тематиката от страна на ФИА. За нас е извънредно изненадващо да научим за следствието от медиите. Напълно отхвърляме догатката против нас. “

Накрая Сузи Волф показа обява в обществените мрежи.

„ Обезсърчаващо е, че честността ми е сложена под подозрение по подобен метод. По време на кариерата си в автомобилния спорт съм се сблъсквала и преодолявала голям брой трудности. Отказвам да разреша на тези безпочвени догатки да засенчат отдадеността и пристрастеността ми към Формула 1 академията. “В момента ФИА организира годишното си общо заседание в Баку, Азербайджан. В края на работната седмица се организира галата на федерацията, на която се раздават трофеите на спечелилите в управляваните от ФИА шампионати.

 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР