Съобщава се за силни взривове във военна база в Крим,

...
Съобщава се за силни взривове във военна база в Крим,
Коментари Харесай

Загинал и ранени при експлозии в руската военновъздушна база в анексирания Крим

Съобщава се за мощни гърмежи във военна база в Крим , украински полуостров, който Русия анексира през 2014 година, оповестява БиБиСи.

Взривовете са били в западното село Новофедоровка, сподели Олег Кръчков, консултант на районния началник, назначен в Москва. Трима локални очевидци разясниха пред " Ройтерс ", че са видели черен пушек да се издига от посока на пистата .

По-късно съветското министерство на защитата твърди, че са се взривили муниции , само че това не е без значение доказано.

Министерството разяснява, че не е имало " пожарно влияние " върху зоната за предпазване на муниции, оповестява съветската държавна осведомителна организация " Риа Новости ".
 Как работят украинските партизани
Как работят украинските партизани

Те чакат всеобща поддръжка при украинско контранастъпление

След като дойде в региона, назначеният от Русия началник на Крим Сергей Аксьонов сподели, че е открита неразрешена зона от 5 км към мястото на гърмежа.

Анексирането на Крим от Русия преди осем години провокира необятно интернационално наказание . На 24 февруари Москва стартира пълномащабно навлизане в Украйна, употребявайки Крим като плацдарм за напредване на съветските войски по-дълбоко в Украйна.

Един човек е умрял вследствие на гърмежите в Новофедоровка, заяви в канала си в Telegram назначеният от Русия началник на Крим Сергей Аксьонов. Той не дава детайлности за починалия . Има и няколко ранени - до трима души са получили пострадвания в резултат на счупени стъкла.

Не се планува обща евакуация на региона , ще бъдат евакуирани единствено жителите на къщите в непосредствена непосредственост до военното летище.

Руското министерство на защитата твърди, че не е имало ракетно или друго нахлуване против летището от страна на Украйна: боеприпасите са се взривили сами .

Вицепремиерът на Украйна Ирина Верешчук стана първият украински формален представител, който разяснява детонациите в съветската военна база в Новофедоровка.

" Днес е Международният ден на коренното население . В Украйна за такива се считат кримските татари, караимите и кримчаните ", написа Верешчук в обществените мрежи, представена от БиБиСи. А днешните гърмежи в Новофедоровка са следващото увещание за това чий Крим им принадлежи . Защото това е Украйна ! "

Украинските военни към момента не са коментирали гърмежите на летище Новофедоровка . Най-близките им позиции се намират в Херсонска област, на повече от 200 км от Новофедоровка в Крим. Няма обществени известия за съществуването на ракети с подобаващ обхват във въоръжените сили на Украйна или за доставки от западни страни.
 Медведев: Отказът на Запада да признае Крим за съветски е систематична опасност
Медведев: Отказът на Запада да признае Крим за съветски е систематична опасност

По-рано Украйна заплаши с удари по Крим с новите американски оръжия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР