Съобщава се за още удари в Украйна дни след една

...
Съобщава се за още удари в Украйна дни след една
Коментари Харесай

Украинска газова централа е ударена при последните руски удари

Съобщава се за още удари в Украйна дни след една от най-интензивните бомбардировки на Русия през войната.

Длъжностни лица споделят, че оборудване за произвеждане на газ и фабрика за ракети в Днепър са били измежду последните цели и че минимум четирима души са починали в един регион.

През последните седмици Русия се насочи към основна украинска енергийна инфраструктура след поредност от неуспехи на бойното поле.

Москва към момента не е коментирала хипотетичните офанзиви от четвъртък.

Четирима души са починали вследствие на удар през нощта върху жилищни здания в Запорожка област, оповестиха от кабинета на президента.

Междувременно ракети удариха един от най-големите градове в Украйна - Днепър, сподели районният началник, причинявайки пожар в промишлено оборудване и 14 ранени.

Премиерът добави, че заводът на Пивденмаш в града, който създава ракети, наред с други артикули, е бил бомбардиран.

Твърди се, че наоколо 70 снаряда са паднали към град Никопол, като са развалили инфраструктурата и са оставили хиляди домове без ток и вода.

Повече инфраструктура е била ориентирана към районите на Одеса и Харков, причинявайки по трима ранени на всяко място, съгласно актуализации от публични лица.

Столицата Киев беше единствено едно място, където прозвучаха сирени за въздушна офанзива. Около 08:00 ч. локално време мобилните телефони започнаха да алармират за публични предизвестия за нова ракетна офанзива в цялата страна.

Местната противовъздушна защита влезе в деяние и военните управляващи оповестиха, че са били свалени две крилати ракети и минимум два ирански дрона.

Ръководителят на област Лвов сподели, че към момента няма удостоверение, че противовъздушната защита е работила и там.

В отговор на ударите в четвъртък в цялата страна, ръководителят на кабинета на президента упрекна Русия в опит за " удар в тил ".

Андрий Йермак добави, че това е " наивна тактичност ", на която неговите сънародници са съумели да устоят.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР