Малък пикап, базиран на Toyota Corolla, може да се бори с Ford Maverick

...
Съобщава се, че Toyota обмисля добавянето на нов малък пикап
Коментари Харесай

Съобщава се, че Toyota обмисля добавянето на нов малък пикап към своята гама, който ще бъде базиран на Corolla.

< p>Това ново превозно средство ще се конкурира с Ford Maverick и Hyundai Santa Cruz.

Слуховете предполагат, че може да се появи през 2027 г. и че ще се произвежда в завода на Toyota в Мисисипи, който в момента произвежда Corolla.

Toyota вече разполага със средни и пълноразмерни сегменти, покрити с пикапите Tacoma и Tundra, но може да има място под тези камиони за нови по-малки , кросоувър базиран пикап. Както съобщава Automotive News, Toyota обмисля добавянето на компактен пикап, базиран на Corolla, който ще се конкурира с Ford Maverick и Hyundai Santa Cruz. Що се отнася до името, вашето предположение е също толкова добро, колкото и нашето, но не бихме се шокирали, ако Toyota върне име от историята си като Stout – псевдоним, който за първи път приложи на малък пикап, продаван в САЩ през 60-те години на миналия век.

Подобно на връзката между Maverick и Bronco Sport и Santa Cruz и Tucson, базираният на Corolla пикап вероятно ще споделя компоненти със субкомпактния SUV Corolla Cross. Както е показано на нашата илюстрация, той може да комбинира конфигурация с петместна кабина за екипаж и късо товарно легло, за да замени люка на кросоувъра.

Хибридната мощност е почти сигурна, като се има предвид, че говорим за Toyota относно. Бихме предположили, че хибридната конфигурация на Corolla Cross със 196 к.с., задвижване на четирите колела и комбинирана оценка на EPA от 42 mpg ще бъде стандартното задвижване в пикапа. Може да бъде подсилен малко, за да помогне с тегленето и капацитета на полезен товар. Допълнителното хибридно задвижване на Maverick, за справка, произвежда 191 конски сили и се оценява на 37 mpg комбинирано, но в момента се предлага само с предно задвижване.

Предполагаемото пристигане на този нов пикап е още няколко години далеч, така че е логично да се основава на обновена или преработена Corolla Cross, а не на версията, която се продава днес и пристигна за моделната година 2022. Докато Corolla Cross се произвежда в съвместната фабрика на Toyota с Mazda в Алабама, докладът на AN казва, че пикапът ще се произвежда заедно със седана Corolla в Мисисипи.

Може също да харесате< /p>

10-те най-добри коли на автомобила и шофьора през десетилетията

Как да закупите или вземете на лизинг нова кола

Lightning Lap Legends: Chevrolet Camaro срещу Ford Mustang! Вижте коментарите

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР