Съобщава се, че Сам Олтман, главен изпълнителен директор на OpenAI,

...
Съобщава се, че Сам Олтман, главен изпълнителен директор на OpenAI,
Коментари Харесай

Шефът на OpenAI иска финансиране от $100 милиона за крипто проект

Съобщава се, че Сам Олтман, основен изпълнителен шеф на OpenAI, е в напреднал стадий на договаряния за обезпечаване на финансиране в размер на $100 милиона за своето крипто начинание Worldcoin.

Създадена през 2019 година, Worldcoin интензивно създава разнообразни крипто артикули през последните години. Компанията обаче е била засенчена от различен незабравим план на нейния създател – OpenAI.

Според информацията последната разработка от Worldcoin е въвеждането на техния крипто портфейл, наименуван World App. Този портфейл е неразделна част от екосистемата на Worldcoin, предлагайки функционалности като засвидетелствуване на самоличността посредством World ID.

Потребителите могат да употребяват портфейла и за изпращане и приемане на Worldcoin и други цифрови активи.

World ID служи като цифров паспорт, който дава опция на лицата да удостоверяват самоличността си, без да нарушават неприкосновеността на персоналния си живот посредством шерване на несъразмерна персонална информация.

Усъвършенстване на биометричната верификация в криптовалутата Worldcoin има за цел да вкара в света на криптовалутите стандарти за биометрична верификация, сходни на тези, които нормално се срещат в банковите приложения.

Понастоящем крипто портфейлите изостават във възприемането на методите за биометрична верификация.

По създание Tools for Humanity, компанията, която управлява плана Worldcoin, се стреми да резервира неприкосновеността на персоналния живот и достъпността, присъщи на криптовалутите, които не изискват публични документи или идентификационни номера за транзакции.

Визията на Олтман обаче включва въвеждането на по-строга инспекция на потребителите въз основа на биометрична автентификация.

За тази цел компанията е създала устройство за биометрични изображения, наречено Orb. За разлика от обичайните финансови системи, Orb не свързва биометричните профили с други идентификационни фактори.

Неговата единствена цел е да ревизира достоверността на човешките консуматори.

Заснетите биометрични данни се съхраняват по сигурен метод в мрежата на Polygon, без да се свързват с името на потребителя или друга идентифицираща информация.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР