Съобщава се, че произведените в Бразилия РПГ и противотанкови ракети,

...
Съобщава се, че произведените в Бразилия РПГ и противотанкови ракети,
Коментари Харесай

The Guardian: Русия изпозлва контрабандни оръжия от Ирак срещу Украйна

Съобщава се, че създадените в Бразилия РПГ и противотанкови ракети, както и създадените в Бразилия реактивни системи за залпов огън, са били изпратени в Русия от Ирак.

Произведена в Иран ракетна система Бавар-373, сходна на съветската С-300, също е дарена на Москва от управляващите в Техеран, разкрива източник, оказал помощ за организирането на превоза.

Използването на подземния свят за трафик на оръжия би алармирало за трагична смяна в съветската тактика, защото Москва е принудена да се опре на Иран, своя боен съдружник в Сирия, след новите наказания, провокирани от нахлуването на Русия в Украйна.

РПГ и противотанкови ракети, които са владеене на Хашд аш-Шааби, най-мощната шиитска формация, са докарани до Иран през граничния пункт Саламджа на 26 март, където са признати от иранските военни и превозени в Русия през морето, твърди командирът на групата, която управлява прекосяването.

Според източника на 1 април Хашд ал-Шааби също демонтира и изпраща на части от Иран две самоходни ракетни системи със залпов изстрел Астрос-2 (бразилско производство), известни в Ирак като лицензирана версия на Саджил-60.

Три товарни кораба, способни да транспортират подобен товар - два под съветски байрак и един под ирански байрак, прекосяват Каспийско море от иранското пристанище Бандар Анзали до Астрахан, написа още.

„ Това, от което руснаците се нуждаят в Украйна сега, са ракети. Те изискват умения за превозване, защото са нежни и избухливи. “, съобщи Йорук Ишик, който сега е в Истанбул, специалист по морски въпроси. „ Това също не е тип активност, която би била уловена от спътник, защото те могат да бъдат превозени в огромни кутии и елементарни контейнери за доставка. “

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР