Съобщава се, че Microsoft тества функция в Edge, наречена Circle

...
Съобщава се, че Microsoft тества функция в Edge, наречена Circle
Коментари Харесай

Microsoft тества Circle to Copilot – аналог на Circle to Search на Google в iOS и Windows 11

Съобщава се, че Microsoft тества функционалност в Edge, наречена Circle to Copilot – името ѝ доста припомня на Circle to Search на Гугъл, която беше показана по-рано тази година.

Circle to Copilot към този момент е видяна в тестови компилации на Edge за Windows 11 и iOS, което значи, че може да бъде налична и за iPhone и iPad. Очаква се тя да се появи и в Mac и Android.

Circle to Copilot ще ви разрешава да търсите информация от избрана област на екрана благодарение на изкуствен интелект. Когато функционалността е задействана, ще можете да обхождате случаен сектор от екрана и по-късно той ще бъде качен за търсене в Copilot.

За да употребявате тази функционалност в iOS, би трябвало да активирате пробния байрак „ Edge image circle Copilot “, като въведете edge://flags в адресната лента на браузъра, потърсите и активирате Copilot, след което презаредите браузъра си. Circle to Copilot се задейства посредством задържане на бутона Copilot в Edge – по-късно браузърът ще направи фотография на екрана и ще я зареди в нова страница, където можете да посочите съответната област за търсене. Засега Copilot не умее да извлича текст от скрийншоти, само че тази функционалност сигурно ще се появи в бъдеще.

Друга обвързвана и допълваща пробна функционалност, Chat with image (Чат с изображение), ще ви разрешава да докоснете иконата на „ камера “ в прозореца на Copilot, с цел да попитате изкуствения разсъдък за информация за обещано изображение, да потърсите изображение в Bing или да се опитате да сканирате QR или баркод.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР