Съобщава се, че Microsoft обмисля да направи някои от ексклузивните

...
Съобщава се, че Microsoft обмисля да направи някои от ексклузивните
Коментари Харесай

Microsoft променя стратегията си: ексклузивните игри за Xbox могат да се появят на конкурентните платформи

Съобщава се, че Microsoft обмисля да направи някои от извънредните си Xbox игри налични на други игрови платформи. Тази вест, която провокира неспокойствие и спекулации в геймърската общественост, може да значи забележителна смяна в тактиката на Microsoft.

Традиционно Microsoft разчита на своите извънредни игри, като ги държи в рамките на Xbox и PC. Въпреки това, последните клюки, подхранвани от вътрешни източници, демонстрират, че Microsoft може да изследва нови хоризонти. В центъра на тези клюки е играта Hi-Fi Rush, която получи утвърждението на критиците и завоюва купата „ Игра на годината “.

Този евентуален ход на Microsoft може да бележи доста отклоняване от практиката на игровите колоси като Sony и Nintendo. Въпреки че Sony понякога придвижва своите извънредни игри за PlayStation на компютър, нито една компания не се е осмелила да показа своите извънредни игри с директните си съперници. Решението на Microsoft този път не е обвързвано единствено с увеличението на достъпността на игрите, само че загатва и за по-голямо съдействие и неприкритост към гейм промишлеността.

Интересното в тази ситуация е, че полемиката по отношение на преместването на игрите към платформите на съперниците е фокусирана върху съществуващите издания, а не върху бъдещите такива. Това значи, че бъдещите игри на огромните студиа като Bethesda надали ще се популяризират сред платформите незабавно след стартирането им.

Скорошното придобиване на Activision Blizzard от Microsoft добави още един пласт към това развиване. Докато договорката главно подсигурява, че някои огромни игри като Call of Duty ще останат налични на другите платформи, тя също отваря вратите за повече извънредни игри в бъдеще за Xbox. Sony евентуално може да открие, че нейната платформа PlayStation губи достъп до по-широката гама от игри на Activision Blizzard. Тези клюки сочат вълнуващо бъдеще, в което геймърите могат да се любуват на обичаните си игри на голям брой платформи, разрушавайки бариерите в света на игрите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР