Лодки, самолети и бронирани влакове: Как Ким Чен Ун пътува в чужбина

...
Съобщава се, че лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун
Коментари Харесай

Съобщава се, че лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун е на път за руския пристанищен град Владивосток с брониран влак, за да се срещне Президентът Владимир Путин.

В съответствие с дългогодишната традиция сред севернокорейските лидери г-н Ким вероятно ще прекара над 20 часа в пътуване около 1180 км (733 мили) на бавно движещия се локомотив - каза се, че включва ресторант, предлагащ изискани френски вина и ястия като пресни омари.

Влакът трака с около 50 км/ч ( 31mph) поради тежката си бронирана защита.

За сравнение, високоскоростната железница в Лондон се движи с около 200 км/ч, докато японските влакове-стрели Шинкансен могат да достигнат 320 км/ч.

Дългото пътуване взема предвид и понякога архаичната железопътна мрежа на Севера.

Влакът е кръстен Taeyangho, корейският дума за слънцето и символична препратка към основателя на Северна Корея Ким Ир Сен.

Почитан влакове

Традицията за пътуване на дълги разстояния с влак е започната от Ким Ир Сен - дядото на Ким Чен Ун - който е взел собствен влак на пътувания до Виетнам и източната Европа.

Твърди се, че тези луксозни влакове са строго охранявани от агенти по сигурността, които сканират маршрути и предстоящи гари за бомби и други заплахи.

Бащата на Ким Чен Ун Ким Чен Ир, който управлява Северна Корея от 1994 г. до смъртта си през 2011 г., е пътувал с влак, защото се е страхувал да лети.

На Ким Чен Ир му трябваха 10 дни, за да стигне до Москва през 2001 г., за да проведе среща с г-н Путин.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР