Съобщава се, че група от най-малко 10 косатки е била

...
Съобщава се, че група от най-малко 10 косатки е била
Коментари Харесай

Групи косатки, хванати в капан в море от лед точно до бреговете на Япония и няма какво да направят официалните лица, освен да чакат: „Нямаме друг избор“

Съобщава се, че група от минимум 10 косатки е била хваната в капан в морския лед край Главното северно крайбрежие на Япония — чиновници споделят, че няма метод да ги спасят.

Групата китове беше видяна в капан в морския лед край град Раусу в източната част на Хокайдо от локален риболовец, който по-късно заяви за ужасното изобретение на станцията на бреговата защита на Раусу във вторник сутринта.

„ Нямаме различен избор, с изключение на да изчакаме ледът да се счупи и те да избягат по този метод “, сподели представител на Раусу пред NHK World Japan.

Засега спасителите не могат да се приближат до косатките, тъй като ледените потоци — огромни пакети плаващ лед — им пречат да доближат до китовете.

Длъжностни лица споделиха, че неналичието на вятър в района също може да бъде значим фактор за какво китовете остават в капан.

Ледените потоци не се разделят, както би трябвало, с цел да създадат място за бягство на капсулата, защото вятърът не им оказва помощ да ги изместят.

Ледът към брегов...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР