Съобщава се, че финансистът на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин прокарва

...
Съобщава се, че финансистът на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин прокарва
Коментари Харесай

ISW: Пригожин се бори за все повече власт

Съобщава се, че финансистът на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин прокарва политическите си желания, като се стреми да получи надзор над съветска политическа партия. Руското опозиционно издание Meduza заяви, че възходящото съдействие на Пригожин с членовете на партията " Справедлива Русия — За истината " евентуално демонстрира, че Пригожин се стреми да получи надзор над партията.

Meduza означи, че четирима членове на партията са напуснали, с цел да основат ново придвижване, като някои от тях показват доближаването сред водача на партията Сергей Миронов и Пригожин като причина.

ISW смята, че застъпничеството на Миронов за признание на " Вагнер " в Русия може да провокира по-нататъшно разделяне в Кремъл.

Това са част от главните заключения от дневния разбор за Украйна на Института за проучване на войната (ISW).

Два източника от Кремъл и един вътрешен човек от държавното управление на Санкт Петербург настояват, че Пригожин се стреми към лидерска позиция в Петербургския клон на " Справедлива Русия - За истината ", с цел да се конкурира с губернатора на Санкт Петербург Александър Беглов за въздействие в града. Източници на Meduza настояват, че преди този момент Пригожин се е интересувал от вложения в политическата партия " Родина " и може да се интересува от позиция на федерално равнище. Миронов от своя страна евентуално се пробва да възроди политическото си въздействие и да употребява Пригожин като настойник на политическите си упоритости. Събеседниците на Meduza показаха, че администрацията на съветския президент надали ще разреши на Пригожин да получи надзор над партията " Справедлива Русия — За истината " заради спора на Пригожин с чиновници на администрацията и с Беглов.

Руското външно министерство (МВнР) непосредствено отговори на рецензиите на финансиста на Евгений Пригожин по отношение на програмата му за председателството на Русия в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации (СС на ООН), отбелязвайки първия път, когато съветска държавна институция публично отговори на рецензиите на Пригожин. Пригожин разкритикува работата на Министерство на външните работи в Африка на 7 април, потвърждавайки, че съветското Министерство на външните работи не прави " безусловно нищо " и че силите на " Вагнер " са изправени пред " големи компликации " при взаимоотношение с Министерство на външните работи и други държавни институции в района.

Министерство на външните работи отговори на рецензиите на Пригожин на 9 април и съобщи, че е готово да си сътрудничи с съветския бизнес и бизнесмени за поощряване на съветския бизнес в чужбина и че редица идни събития под председателството на Русия в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации са отдадени на африканските проблеми.

След това Пригожин отговори на Министерство на външните работи, поставяйки под въпрос способността му да взема решение проблеми посредством Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и разгласява лист от 15 въпроса, които съгласно Пригожин изискват незабавно разискване в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, множеството от които се отнасят до поддръжката за дейностите на Русия в Украйна и Африка.

Атаката на съветското Министерство на външните работи против Пригожин е продължение на напъните на Кремъл да дискредитира и подкопае Пригожин. Министерство на външните работи, други съветски държавни институции и филиали на Кремъл евентуално се стремят да пресекат всевъзможни опити на Пригожин да завоюва социална или политическа поддръжка. Руското министерство на защитата (МО) отхвърли да уточни силите на Вагнер като участници в борбата при Бахмут, като вместо това се базира на " щурмови отряди ".

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков индиректно упрекна Пригожин в съзнателно откриване на спорове сред МО и " Вагнер ".

Руският политолог Алексей Мухин, който взе участие в обвързвания с Кремъл спорен клуб Валдай и съветските държавни медии, подлага на критика Пригожин за гонене на политически цели, които заплашват силите на Вагнер в Бахмут.

Пригожин евентуално е подлагал на критика дневния ред на съветското Министерство на външните работи в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации в опит да се показа като кадърен общественик, кадърен да въздейства на външните работи и да получи поддръжка от съветската ултранационалистическа общественост. Пригожин продължава да се пробва да се самовъзвеличи, като преувеличава ролята на силите на Вагнер в съветските триумфи в Украйна и употребява известността си в съветското националистическо осведомително пространство, с цел да подлага на критика съветското държавно управление.

Руските блогъри изрично осъдиха повдигането на обвиняване против съветския боен доктор и член на " Съюза на доброволците от Донбас " Юрий Йевич за " дискредитиране на съветските въоръжени сили ", предполагайки, че необятното използване на този нов закон евентуално ще бъде възходящ източник на неодобрение измежду провоенно осведомително пространство. Съобщава се, че съветските управляващи са обвинили Йевич по закона за дискредитация поради лекция по тактическа медицина, която е изнесъл пред чиновници на Росгвардия, за която някой е докладвал на управляващите като предлагаща " отрицателна оценка " на съветските сили.

Йевич се бори с милициите на Донецката национална република (ДНР) в Донбас след 2014 година и беше част от " Съюза на доброволците в Донбас " след пълномащабното навлизане през 2022 година

Йевич стана известен в провоенното съветско осведомително пространство с популяризирането и застъпничеството за използването на тактическата бойна медицина на бойното поле.

Няколко провоенни блогъри и коментатори се възползваха от новината за ареста на Йевич и подлагаха на критика съветските управляващи, че са се насочили към някой, който считат за същински съветски родолюбец.

Много блогъри означиха, че обвиняването против Йевич ще се трансформира в картбланш за съветските управляващи да глобяват всеки съветски боец, доброволец и родолюбец и сложиха под въпрос легитимността както на делото против Йевич, по този начин и на самия закон.

Йевич евентуално е показал значима истина за положението на съветската бойна медицина пред вътрешна публика и е бил задържан за това. Ако Кремъл употребява този закон, с цел да спре честните рецензии на представянето на съветските сили или съветското държавно управление даже по време на вътрешни полемики, той е изложен на доста висок риск от повторение на типовете фундаментални неточности, довели до неуспеха на първичните съветски проекти и акция през февруари 2022 година

Руската държавна Дума ще прегледа корекция в съветския Наказателен кодекс, увеличаваща наказванията за държавна измяна и терористична активност на 13 април.

Комитетът на Руската държавна дума по държавно строителство и законодателство утвърди промени в съветския Наказателен кодекс, които вкарват доживотни присъди за държавна измяна и усилват присъдите отнемане от независимост за терористични действия, в това число осъществяване на терористични действия, подкрепяне на терористични действия, саботиране на транспортна и здравна инфраструктура и, образуване и присъединяване в терористично общество.

Определението на съветския Наказателен кодекс за държавна измяна евентуално е съзнателно неразбираемо, в това число шпионаж, предаване на държавни секрети на непознати държавни управления или техни представители и даване на финансова, логистична, консултантска или друга помощ на задгранични организации, участващи в действия, ориентирани против съветската държавна сигурност.

Подобни законодателни операции са част от по-големи вътрешни старания за поощряване на автоцензурата и кодифициране на изискванията за вътрешни репресии, както ISW заяви по-рано.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу се срещна с беларуския президент Александър Лукашенко в Минск, Беларус, на 10 април. Шойгу и Лукашенко главно използваха срещата, с цел да повторят шаблонната изразителност, която наблягаше силата на руско-беларуското двустранно съдействие и обвиняваше НАТО и груповия Запад за опасност за териториалната целокупност на Беларус.

Лукашенко изрази своята признателност, че Русия поддържа военно наличие в Беларус и упрекна Полша и Литва, че заплашват беларуските граници, до момента в който Шойгу благодари на Лукашенко за даването на беларуски полигони за образование на съветските войски.

Финансистът на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин разкритикува съветското Министерство на защитата (MO) за напъните му да набира пандизчии, евентуално в опит да популяризира настоящите акции за набиране на доброволци на " Вагнер ". Пригожин отговори на медийно питане по отношение на набирането на пандизчии от съветското МО на 18-месечни контракти, заявявайки, че " Вагнер " пръв е наел пандизчии, тъй като се е считало, че пандизчиите ще навредят на имиджа на съветските стандартни сили.

Пригожин акцентира, че наказаните на " Вагнер " са излежавали единствено шест месеца. Пригожин загатна, че съветското министерство на защитата ще третира пандизчиите по-лошо, в сравнение с частната военна компания, с цел да популяризира в допълнение набирането във " Вагнер " и да дискредитира напъните на Министерството на защитата за набиране на личен състав. Инсинуацията наподобява странна, като се има поради, че съгласно известията " Вагнер " е употребявал пандизчии в човешки вълнови офанзиви, които са коствали живота на хиляди от тях. Местно издание в Екатеринбург заяви, че " Вагнер " е основал мобилни пунктове за набиране на личен състав в минимум осем града в Свердловска област, предлагайки заплати от 240 000 рубли (около 2940 долара) с бонуси.

Пресслужбата на Пригожин разгласява и публикация за набиране на кандидат-доброволци на възраст от 21 до 60 години.

Съобщава се, че силите на " Вагнер " не престават да правят военни закононарушения, като обезглавяват украински военнослужещи в Бахмут. Руските консуматори на обществените медии разгласиха фрагменти, показващи останките от глава на украински военнослужещ на острие в неизяснен регион в Бахмут.

Потребителите на обществените медии си припомниха сходни случаи на черепи, инсталирани на шипове в Попасна, Луганска област, където войските на " Вагнер " оперираха напролет и лятото на 2022 година

Женевската спогодба не разрешава осакатяването и разграбването на мъртви тела по време на война.

Руските федерални субекти не престават да уголемяват напъните си за набиране на локални доброволци. Руска медия заяви, че управляващите в Москва са пуснали онлайн уеб страница за набиране на доброволци, рекламиращ контракт за поданици на Москва.

Ръководителят на Република Башкортостан Радий Хабиров съобщи, че републиката преглежда оферти за образуване на още един доброволчески мотострелков полк и разгласи изпращането на доброволческия батальон " Ватан " в Украйна в околните дни.

Местно издание на Хабаровския край заяви, че в региона се набират фрагменти за доброволческите батальони " Хабаровск " и " Кофра ". Изданието отбелязва, че доброволческият батальон Хабаровск е отворен за всички цивилни със или без военно образование, до момента в който батальонът за сигнализация " Кофра " набира доброволци с предходен опит в региона на сигнализацията или граждански професионален опит на полето. Властите в Хабаровския край възнамеряват да образуват пехотен батальон с минометни детайли и оператори на безпилотни самолети.

Руски източници се оплакаха от посредственото показване на съветския доброволчески отряд " Невски " - недоволства, които евентуално се отнасят и за други съветски доброволчески батальони, настоящи в Украйна. Руски блогър твърди, че доброволческият отряд " Невски ", който в този момент се назовава бригада, е направил посредствени офанзиви против украински позиции през минно поле без ризница и артилерия.

Блогърът твърди, че в отряда има професионални военнослужещи, само че доста военнослужещи по контракт напущат частите си. Блогърът разгласява и фрагменти, на които се вижда по какъв начин един военнослужещ от Невски инцидентно стреля по различен съветски военнослужещ.

Невският отряд продължава да набира личен състав за разнообразни длъжности.

Руските предприемачи и личен състав не престават да експлоатират съветските военни старания в своя изгода. Московският градски съд анулира интернационалната заповед за съветския предприемач Александър Дагуци, който съгласно известията е трансферирал 24 милиона $ в чужбина, откакто се е включил към 108-ми гвардейски Кубански казашки десантно-десантен полк.

Руски канал в Telegram твърди, че съветски военнослужещи и частни военни компании вземат участие в противозаконен продан на оръжие и продават оръжие на локалните поданици в съветските гранични региони.

Руските публични лица и окупационните управляващи не престават да депортират деца в Русия под прикритието на медицински, рехабилитационни и доброволни схеми за евакуация. Главната прокуратура на Украйна издаде уведомление за съмнение против основана в Крим бизнесдама по обвинявания, че е помогнала за депортирането на 1000 украински деца и 64 настойници в Севастопол, Крим, под прикритието на туризъм и доброволна евакуация.

Посланикът на Луганската национална република (ЛНР) в Русия Родион Мирошник съобщи на 10 април, че Русия е върнала 10 украински деца и техните майки в Хорловка, Луганска област, откакто се оповестява, че са получили здравна помощ в санаториума Клязма в Московска област.

Украинският информативен бюлетин Suspilne Novosti на 10 април показа историята на 16-годишно момче, което съветските сили са транспортирали нелегално в лагер за политическо превъзпитание, откакто е прекарало две седмици отмора в санаториума " Мечта " в Евпатория, Крим.

Suspilne Novosti разшири известията, че съветските окупационни управляващи не престават да промиват мозъците на украински деца в лагери за превъзпитание в Русия, принуждавайки ги да изоставят своята украинска еднаквост и вместо това да демонстрират проруски настроения.

Ръководителят на ЛНР Леонид Пасечник съобщи на 9 април, че окупационните управляващи са направили професионални медицински прегледи на повече от 94 000 украински деца в окупираната Луганска област, хиляди от които съветските окупационни чиновници от този момент са депортирали в Русия за лекуване.

Украинският вицепремиер Ирина Верешчук съобщи на 10 април, че Русия държи нелегално 4396 депортирани украински деца в Русия и разгласи, че Украйна образува интернационална коалиция за връщането на децата в Украйна.

Руските федерални субекти не престават да формализират сходни на патронажи партньорства в опит да доведат стандарта на живот в окупираните територии до съветския стандарт. Министърът на опазването на здравето на Русия Михаил Мурашко разгласи, че Геническата централна районна болница в Херсонска област ще стане водещото лечебно заведение в окупираната Херсонска област. Мурашко съобщи, че Краснодорският край е отпуснал 200 милиона рубли (около 2,5 милиона долара) за спонсориране на поправки и закупуване на съвременно здравно съоръжение. Мурашко набеляза ограничения до края на 2023 година ремонтът на старите и построяването на нови здания на обекта да завърши.

Руските и беларуските сили продължиха бойната подготовка в Беларус на 9 и 10 април. Беларуското министерство на защитата (МО) разгласява фрагменти и изображения на беларуски сили, провеждащи учения като част от настоящата инспекция на бойната подготвеност.

Украинският общоприет щаб означи на 10 април, че някои неуточнени съветски елементи не престават да служат на беларуска територия, само че повтори, че няма признаци за образуване на съветска настъпателна група в Беларус.

Центърът за украинска опозиция цитира беларуски партизани на 10 април, които оповестиха, че съветските сили се образоват с беларуската 38-а обособена гвардейска въздушно-щурмова бригада на полигона Брест в Брестка област и че има възходящи търкания сред съветските и беларуските сили по време на образованието.

Източник News.bg

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР