Съобщава се, че Coinbase, най-голямата платформа за обмен на криптовалути

...
Съобщава се, че Coinbase, най-голямата платформа за обмен на криптовалути
Коментари Харесай

Coinbase разглежда стартирането на платформа извън САЩ

Съобщава се, че Coinbase, най-голямата платформа за продан на криптовалути в Съединени американски щати, създава платформа за търговия в чужбина, защото локалните регулатори стягат контрола си върху крипто промишлеността.

Според анонимни източници, осведомени с въпроса, представени от Bloomberg , Coinbase обмисля основаването на комерсиална мрежа за световни клиенти, която ще бъде обособена от главната ѝ борса, която обслужва най-вече институционални клиенти.

Този ход идва в миг на засилен надзор върху крипто промишлеността от страна на регулаторите и законодателите. Няколко високопрофилни случая през миналата година, като да вземем за пример многомилиардните банкрути на Terra и FTX, сложиха промишлеността под светлината на прожекторите.

Освен това доста банки, подкрепящи криптовалутите, в това число Silvergate и Signature Bank, попаднаха под контрола на Федералната корпорация за обезпечаване на депозитите (FDIC), откакто изпитаха финансови усложнения.

Потенциалното разширение на активността на Coinbase в чужбина може да помогне на компанията да преодолее регулаторната стихия в Съединени американски щати. Източниците, представени от Bloomberg, обявиха, че Coinbase е в развой на разискване на опцията за пускане на задгранична платформа за търговия, която да обслужва световни клиенти в юрисдикции с високи регулаторни условия. Съобщава се, че компанията преглежда места като Лондон, Токио и Хонконг за новата платформа.

Говорител на борсата е отказал да разяснява отчета. Все отново компанията съобщи пред Bloomberg, че интензивно си сътрудничи с държавни чиновници в юрисдикции с висока преграда на контролиране, с цел да усили световното приемане на криптовалути.

Главният изпълнителен шеф на Coinbase Брайън Армстронг по-рано съобщи, че компанията “прегръща децентрализацията ”, диверсифицира източниците си на доходи и приканва за повече регулаторна изясненост за цифровите активи в Съединени американски щати.

Миналия месец бизнесът започва нова самодейност за създаване на мощна общественост за покровителство за крипто, която да се ангажира с регулаторните органи на Съединени американски щати. В обява в блога си компанията насърчи клиентите си да се включат в оформянето на про крипто политика в Съединени американски щати.




Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР