Съобщава се, че четиринадесет души са загинали през уикенда в

...
Съобщава се, че четиринадесет души са загинали през уикенда в
Коментари Харесай

Най-малко 14 жертви на наводненията в Североизточен Китай

Съобщава се, че четиринадесет души са починали през уикенда в китайския град Шулан заради наводненията, породени от тайфуна Доксури, предава Ройтерс.

Североизточен Китай, Пекин и провинция Хъбей причнили наводнения, откакто.

Смъртните случаи в Шулан, в североизточната провинция Джилин, се прибавят към над 20-те, които починаха предходната седмица в Пекин и Хъбей . Властите към момента не са дали общия брой на жертвите за цялата страна.

Трима общински чиновници са измежду починалите в Шулан, в това число заместник-кмет на града с към 587 000 души, оповестиха държавните медии късно в неделя.

Височината на водата в града е спаднала до безвредно равнище и разрешава на службите за реагиране при изключителни обстановки да изтеглят поданици и да се заемат със незабавни поправки на инфраструктурата. Токът е възобновен в 14 305 домове, оповестиха държавните медии.

Регионалните управляващи предизвестиха, че в някои реки водните равнища остават рисково високи

Електрозахранването беше възобновено и в доста наранени от наводненията региони на Пекин и в провинция Хъбей. Усилията за обновяване на електрозахранването в североизточните провинции Дзилин, Хейлундзян и Ляонин не престават, заяви държавната телевизия CCTV.

Докато управляващите се борят да възстановят естествените условия на живот след прекосяването на тайфуна Доксури, националната метеорологична работа предизвести североизточния район да се приготви за нови стихии от тайфуна Ханун.

Тайфунът, който  се чака да доближи южната част на Южна Корея в четвъртък, след което да донесе ветрове и проливни дъждове в североизточната част на Китай до събота и неделя, до момента в който минава над Корейския полуостров.

Движейки се на север от Япония, Ханун може да усили скоростта и интензивността си, преди да удари крайбрежието на Южна Корея, предизвестиха китайските синоптици.
 Земетресение рани 21 души в Китай
Земетресение рани 21 души в Китай

126 здания са срутени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР