Съобщава се, че AMD планира да си сътрудничи със Samsung

...
Съобщава се, че AMD планира да си сътрудничи със Samsung
Коментари Харесай

Технологията FSR на AMD ще се появи в следващото поколение смартфони на Samsung и Qualcomm

Съобщава се, че AMD възнамерява да си сътрудничи със Samsung и Qualcomm, с цел да внедри технологията FSR (FidelityFX Super Resolution) в идните модели смарт телефони.

Според информацията на изданието wccftech.com фирмите AMD, Samsung и Qualcomm са решили да работят взаимно по технологията FSR, с цел да се конкурират с технологиите DLSS на NVIDIA и MetalFX на Apple. Очаква се въпросната технология да бъде употребена в бъдещите смарт телефони, като се основава на към този момент одобреното ѝ потребление в портативните и настолните компютри на AMD.

За разлика от конкурентните решения, технологията FSR на AMD е съвместима с разнообразните хардуерни устройства, в това число с графичните процесори на съперниците. Като се има поради, че Samsung към този момент употребява RDNA GPU на AMD в своите мобилни чипове Exynos, разумно е да стартира да се възползва от FSR.

В същото време Qualcomm възнамерява да употребява технологията за увеличение на честотата на фрагментите (FPS) в идните си процесори Snapdragon 8 Gen 3 за мобилни устройства от висок клас. И двата производителя ще се конкурират с технологиите MetaFX на Apple и DLSS на NVIDIA.

В тази област единствено NVIDIA и Intel разполагат с технологии за мащабиране, основани на изкуствен интелект, като NVIDIA предлага и генериране на фрагменти. Въпреки това AMD неотдавна показа своя лична технология Frame-Gen за своята технология FSR 3, която не изисква хардуер, основан на изкуствен интелект (AI), а Apple сега не се стреми интензивно да усъвършенства качеството на изображението благодарение на AI. Използването на технологията AMD FSR в смарт телефоните ще бъде забележителен прогрес за ARM-базираните устройства и операционната система Android.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР