Съобразно математическите изчисления засегнатите от коронавирус у нас ще са

...
Съобразно математическите изчисления засегнатите от коронавирус у нас ще са
Коментари Харесай

Проф. Константинов за COVID-19: Такова нещо световната история не познава

Съобразно математическите калкулации засегнатите от ковид у нас ще са 150 000. Това предвижда математикът проф. Михаил Константинов и акцентира, че се регистрира 5 пъти по-висока смъртност при вируса.

Той изясни, че данните сочат, че 80% от популацията ще хване COVID-19. Той напомни и думите на канцлера на Германия, която преди ден показа мрачна картина на разпространяването на вируса. Пред бТВ Константинов сподели, че видяно математически 1,5 милиона германци ще бъдат наранени.

Тръмп забрани пътуванията от Европа до Съединени американски щати поради ковид

Математикът счита, че до момента светът не се е сблъсквал с сходна обстановка. Според него лекарите би трябвало да са готови да "знаят, че сме на война ". Има невиждани решения като това на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да затвори границите за европейци.

"Такова нещо международната история не познава. Това е невиждана мярка. По сходен метод е имало обособени страни в изолираност по време на чумата ", разяснява проф. Константинов.

"Италия изпусна тотално обстановката. Докато се усетят какво става, голям брой лекари бяха наранени от вируса ", уточни още той.

По думите му България се оправя добре по отношение на опциите. Той прикани хората да съблюдават всички заръки и да покажат, че са виновни и към себе си, и към обществото.

Съпругът на умрялата от ковид е в сериозно положение

България записва първия смъртен случай на ковид. Това е 66-годишната жена, която беше призната в "Пирогов " в тежко състнояние. Критично е ситуацията на брачна половинка й, който също бе диагностициран с ковид. В София има и трети случай на притежател на COVID-19. Това е медицински служащ. Тя е настанена във ВМА. Там е призната и нейна близка другарка, като двете са били в директен контакт. Издирени са всички контактни лица и са им взети проби.

Междувременно Световната здравна организация разгласи ковид за пандемия. Остава тежко ситуацията с разпространяването на заболяването в Италия. Смята се, че в Китай обстановката е спокойна, откакто за денонощие бяха регистрирани малко инфектирани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР