Съобразихме, с оглед институционалното взаимодействие, да не се обсъжда на

...
Съобразихме, с оглед институционалното взаимодействие, да не се обсъжда на
Коментари Харесай

Правната комисия - подсигурена с варианти в очакване на президентското вето

" Съобразихме, с оглед институционалното взаимоотношение, да не се разисква на първо гласоподаване от комисията по правни въпроси нашият законопроект импортиран от Цветан Цветанов, Данаил Кирилов и група народни представители, общо 11, с цел да дадем задоволително време на институцията на президента да вземе мнение по законопроекта, който е в последната си фаза и е при него за издаване на Указ за обявяване или издаване на Указ за отлагателно несъгласие ". Така ръководителят на правната комисия Данаил Кирилов изясни отлагането на разглеждането на новите промени в Изборния кодекс, съчинени за коригиране на гласуваните към този момент на второ четене от Народното събрание.
Той още веднъж акцентира, че ръководещите са декларирали воля за връщане на работещите преференции.
Кирилов отхвърли подозренията, че повода в действителност е юридическа - гласуван и признат на второ четене закон да се преправя с нов законопроект. " Отхвърлям това да е повода ", изрично съобщи той и съобщи, че са " положили усърдие и са възприели подобен модел, при който двете законодателни начинания да не се пресичат, да няма наслагване на текстове и да има оптималната изясненост ".
По думите му в случай че има несъгласие на президента, Народното събрание ще има опция да разяснява претекстовете и ще има два разновидността - да ги поддържа или отхвърли. " При всички положения ние имаме изразена коригираща законодателна воля ", съобщи Кирилов.
Ако няма несъгласие на президента и гласуваният избирателен кодекс бъде обнародван - незабавно се разисква на първо и второ четене отсроченият през днешния ден в комисията законопроект на Цветанов, Кирилов и група депутати. Това съгласно Кирилов щяло да реши казуса за това какъв е размерът на преференциите като връща изначалния текст.
" Имаме публичен спор, имаме законодателна самодейност, оповестили сме я.
Ние не знаем ветото дали ще е единствено по текстовете на преференциите, дали ще е отчасти или общо. Тъй като имаме най-малко три правно-тактически разновидността на реакция от президента, ние сме декларирали нашата воля в този тип ", изясни още Кирилов.
" Готови сме за безусловно всички хипотези за развиване на законодателната воля, като ние сме декларирали нашата политическа и правна воля ", добави Кирилов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР