Бразилският президент Лула иска да обсъди с Байдън промени в Съвета за сигурност на ООН

...
САО ПАУЛО (Ройтерс) - Бразилският президент Луис Инасио Лула да
Коментари Харесай

САО ПАУЛО (Ройтерс) - Бразилският президент Луис Инасио Лула да Силва каза във вторник, че иска да обсъди възможността за извършване на промени в сигурността на ООН съвет с американския си колега Джо Байдън.

Лула, който отдавна води кампания Бразилия и други страни да бъдат постоянно включени в съвета, се очаква да се срещне с Байдън в кулоарите на Общото събрание на ООН следващия месец в Ню Йорк.

Миналата седмица, по време на среща на върха на групата на бързо развиващите се нации БРИКС в Южна Африка, левият лидер призова страните членки на БРИКС Китай и Русия да подкрепят повече страни да влязат в съвета като постоянни членове.< /p>

Лула казва, че съветът трябва да отразява настоящите глобални геополитически условия вместо тези от 40-те години на миналия век, което предполага страни като Бразилия, Индия, Германия, Япония и Южна Африка да станат постоянни членове.

Бразилският лидер добави в предаване на живо в социалните медии, че членовете на БРИКС са се съгласили да обсъдят до срещата на върха догодина възможността за създаване на обща валута за търговия между тях.

Той каза също, че се надява бразилският Конгрес ще помогне на администрацията си да „защити най-бедните, а не най-богатите“ в страната, след като подписа изпълнителна заповед за данъчно облагане на затворени и офшорни фондове.

Мерките, които сега очакват одобрение от Конгреса, се разглеждат като от съществено значение за правителството, за да увеличи публичните приходи и да постигне ангажимента си за нулев първичен дефицит до следващата година, тъй като те компенсират загубата на приходи от разширените освобождавания от данък върху доходите на физическите лица.

Очаква се Лула да обяви промени в кабинета скоро, за да осигури по-голяма подкрепа за своята администрация в Конгреса, като назначи някои членове от центристки и дясноцентристки партии за министри.

Създаването на ново министерство се предлага като начин за разнообразяване на екипа му, без да става важен промени в сегашния кабинет и Лула каза във вторник, че сега обмисля създаването на министерство на малкия и средния бизнес.

(Доклад от Габриел Араухо и Едуардо Симоес; Редактиране от Кайли Мадри)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР