САО ПАУЛО (АП) — Първият смъртен случай от пренасяна по

...
САО ПАУЛО (АП) — Първият смъртен случай от пренасяна по
Коментари Харесай

Наводненият юг на Бразилия вижда първи смъртни случаи от болести, тъй като експертите предупреждават за предстоящо нарастване на смъртните случаи

САО ПАУЛО (АП) — Първият смъртен случай от пренасяна по вода бактериална болест беше обявена в южна Бразилия, където наводненията постепенно се отдръпваха и здравето управляващите предизвестиха, че са евентуални спомагателни смъртни случаи.

Здравният секретариат на щата Рио Гранде до Сул удостовери гибелта на 67-годишен мъж заради лептоспироза в понеделник, до момента в който локалните медии оповестиха за втори смъртен случай от същата инфекциозна болест.

Наводнението за интервал от към две седмици умъртви минимум 161 души, като 82 към момента са в неопределеност, оповестиха държавните управляващи в сряда. Повече от 600 000 души са били принудени да изоставен домовете си, в това число десетки хиляди, които остават в приюти, споделиха те.

Здравни специалисти предвидиха преди този момент скок на инфекциозните болести, в това число лептоспироза и хепатит В, в границите на няколко седмици след наводнения, защото канализацията се смесва с наводненията.

„ Има хора, които умират по време на наводнението и има последст...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР