САО ПАУЛО (AP) — Бившият президент на Бразилия Жаир Болсонаро

...
САО ПАУЛО (AP) — Бившият президент на Бразилия Жаир Болсонаро
Коментари Харесай

Бразилският Болсонаро поиска разрешение от съда да приеме поканата на Нетаняху за Израел

САО ПАУЛО (AP) — Бившият президент на Бразилия Жаир Болсонаро изиска от федералните управляващи да върнат паспорта му и да разрешат пътешестване до Израел, с цел да може да одобри покана за събитие от министър-председателя Бенямин Нетаняху ще посети през май, споделиха юристите на Болсонаро в четвъртък в изказване.

Адвокатите подадоха настояването на Болсонаро до Върховния съд в понеделник, същия ден, когато New York Times разгласява запис от охранителна камера, разкриващ, че някогашният президент прекара две нощи в посолството на Унгария в Бразилия. Престоят му през февруари пристигна единствено няколко дни откакто федералната полиция иззе паспорта му по време на акция, обвързвана с следствие дали той и неговите най-хубави помощници са възнамерявали да подценен резултатите от изборите през 2022 година и да провеждат въстание, с цел да запазят победения водач на власт.

Разкритието за престоя му провокира необятно публикувани спекулации, че той може да се е опитвал да избегне арест, защото сътрудниците не...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР