Сънят е едно от най-важните неща, които правим. Знаете ли,

...
Сънят е едно от най-важните неща, които правим. Знаете ли,
Коментари Харесай

10 ползи от това да спиш гол

Сънят е едно от най-важните неща, които вършим. Знаете ли, че да спите голи има много изгоди за здравето ви? Ето и някои от тях:
1. Лесно е.
Не би трябвало да купувате пижами, които костват пари. Имате по-малко облекла за пране, гладене и прибиране. Може да ви се наложи да си перете чаршафите по-често, само че не толкоз постоянно, колкото в случай че имате пижами.

2. Улеснява ви, когато би трябвало да излизате.
Някои хора се прибират от работа, поставят си пижамите и употребяват това като опрощение да си останат у дома и да си почиват. Това обаче води до по-заседнал метод на живот, а от там и до трупане на килограми. Когато останете с естествените си облекла, сте по-склонни да излезете, когато ви предложат.

3. Може да ви помогне да се почувствате щастливи и свободни.
Представете си чувството от това да си легнете в леглото голи. Няма долни дрехи, нито стягащи облекла. Само вие и хладните чаршафи. Чувството ви кара да се усмихвате и да се чувствате свободни. Всеки може да се възползва от това хубаво възприятие от време на време, а за какво не и непрекъснато.

4. Допирът с колегата става по-добър.
Ако сте женени или живеете с колегата си, спането голи ви дава по-големи шансове за контакт с кожата, а той пък води и до по-добър полов живот. Всичко това води до освобождението на огромни количества окситоцин, който ви оказва помощ да се чувствате щастливи.

5. Подобрява качеството на съня.
Да се върнем на предните точки. Няма стягащи облекла, нито долни дрехи. Не би трябвало да се притеснявате, че облеклата ви ще се изкривят. Чувствате се свободни, а това оказва помощ за по-добър и по-дълбок сън. А както знаем, дълбокият сън оказва помощ на здравето.

6. Полезно е за кожата ви.
Вашето тяло може да диша. Интимните елементи, подмишниците и краката са затворени през целия ден и постоянно покрити под пластове облекла, даже и през лятото. Дайте на тези елементи опция да подишат. Това понижава риска от кожни заболявания.

7. Помага за регулирането на кортизола.
Кортизолът е доста чудноват химикал в тялото, който може да е нездравословен. Когато спите голи, той оказва помощ за запазването на телесната температура, с цел да може тялото ви да отделя кортизол. Ако спите прекомерно облечени, вашите равнища на кортизол се покачват, даже и откакто се разсъните. Това води до паника, апетит за нездравословна храна, струпване на килограми и други ужасни неща.

8. Балансира мелатонина и хормона на растежа.
Ако поддържате температура под 21 градуса всяка нощ, това ще помогне за естествените равнища на мелатонин и хормон на растежа. Тези химикали оказват помощ на тялото да се пребори с остаряването и са доста значими за здравето. Когато спите с облекла, тялото прегрява и равнищата на тези хормони се разстройват. Накратко, спането с облекла ви кара да остарявате по-бързо.

9. Прави репродуктивната ви система щастлива.
Еднакво потребно и при мъжете, и при дамите, голият сън резервира органите от прегряване и инфекции. Бактериите избират да живеят в топли и влажни условия. Но когато те са хладни и по-сухи, бактерията няма къде да пораства.

10. Сънят през лятото е по-лесен.
Да имаш добър сън през лятото не е най-лесното нещо. Ако нямаш климатик, нещата стават даже ужасни. Но без облекла сънят става много по-удобен. Освен това не се събуждаш подгизнал от пот.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР