Сантиаго Солари има 14 дни на разположение, за да заслужи

...
Сантиаго Солари има 14 дни на разположение, за да заслужи
Коментари Харесай

Новият треньор на „Реал“ бил фен на Меси

Сантиаго Солари има 14 дни разполагаем, с цел да заслужи непрекъснат контракт като треньор на „ Реал “ (Мадрид). Младият експерт бе назначен за заместител на Хулен Лопетеги, само че в ролята на краткотраен ментор. Това стана, откакто Антонио Конте не се разбра с испанския исполин, а съгласно „ Гадзета дело Спорт “ италианецът чака позвъняване и от „ Манчестър Юнайтед “ и към този момент остава надалеч от Мадрид.

На собствен ред „ Марка “ разкри, че Солари има действителна опция да остане най-малко до края на сезона на „ Сантяго Бернабеу “, където направи кариера като футболист. За задачата би трябвало да се оправи в мачовете с “Мелиля “ за купата на Краля и „ Валядолид “ в Примера. Президентът на клуба Флорентино Перес се надява ходът му да има резултата „ Зинедин Зидан “. Преди три години французинът пое отбора точно след загуба от „ Барселона “ (0:3), а в следствие тимът завоюва три пъти подред евротурнирите и един път Ла Лига.
А опитът на Солари като треньор е незабележим, както бе и в тази ситуация със Зизу. Аржентинецът е работил само в школата на „ Сантяго Бернабеу “ от 2013 година насам.
В Испания обаче разкриха любопитна детайлност – новият ментор на „ Реал “ е почитател на… Лионел Меси.

Специалистът е водил колонка в испански вестник след края на дейната си кариера. На няколко пъти Солари е засипвал с похвали мегазвездата на огромния противник „ Барселона “.
„ Всеки път, когато Меси получи топката, земята се тресе, а противниковите треньори поклащат глава и поставят ръцете в джобовете, като някой, който преди малко е видял гръмотевица и няма различен избор с изключение на да чака гръмотевицата. Въздухът трепери няколко секунди, след това идва голът. “
В различен собствен материал 42-годишният треньор още един път разкрива благосклонностите си към нападателя.
„ Роналдо е най-хубавият футболист в света, тъй като Меси играе напълно различен спорт. Той бележи епоха и за наше страдание тя е в „ Барселона “. Иска ми се да беше в „ Реал “. Нашият клуб е целял постоянно да разполага с най-хубавото, само че за жалост не може да има Меси. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР