САНТА ФЕ, Н.Мексико (АП) — Тереза ​​Паскуал, защитник на участието

...
САНТА ФЕ, Н.Мексико (АП) — Тереза ​​Паскуал, защитник на участието
Коментари Харесай

Преди 100 години американското гражданство за индианците дойде без право на глас в суинг щатите

САНТА ФЕ, Н.Мексико (АП) — Тереза ​​Паскуал, бранител на присъединяване в гласоподавателите, прекосява племенната общественост на Акома Пуебло с купчина примерни бюлетини в себе си кола и заявки за отсъстващи бюлетини, като ги раздават при всяка опция преди първичните избори в Ню Мексико на 4 юни.

Жителите на истинския „ небесен град “ на върха на меса на пуебло, който устоя след испанското настъпление в края на 1500 година знаете от първа ръка провокациите, пред които са изправени индианските гласоподаватели в цялата индианска страна, където изборните места постоянно са на часове път, а ограничаващите закони за гласоподавателите и условията за идентичност единствено прибавят към бариерите.

Измина век от един акт на Конгресът даде поданство на индианците, само че бранителите споделят, че правото по рождение, обещано през 1924 година, към момента не се е трансформирало в еднакъв достъп до бюлетината. Неравенствата са изключително изразени в отдалечени райони в Съединени американски щати и някои основни югозападни щати с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР